Ile kalorii ma (...)?

Wybierz produkt z poniższej listy i sprawdź zawartość jego kalorii, białka, węglowodanów, tłuszczu, składników, minerałów oraz witamin

Tabela kalorii i wartości odżywczych

Nazwa produktu (100g) kcal Woda Tłuszcz Węglowodany Białko Błonnik
Banan 97 74.4 0.3 23.5 1.0 1.7
Mleko spożywcze 3,5% tłuszczu 64 87.7 3.5 4.8 3.3 0.0
Mleko spożywcze 3,2% tłuszczu 61 88.0 3.2 4.8 3.3 0.0
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 51 89.0 2.0 4.9 3.4 0.0
Mleko spożywcze 2% tłuszczu o obniżonej zawartości laktozy 50 0.0 2.0 4.8 3.2 0.0
Mleko spożywcze 1,5 % tłuszczu 47 89.4 1.5 5.0 3.4 0.0
Mleko spożywcze 0,5 % tłuszczu 39 90.3 0.5 5.1 3.5 0.0
Mleko kobiece 72 87.2 4.3 7.0 1.3 0.0
Mleko kozie 68 87.3 4.1 4.5 3.2 0.0
Mleko owcze 107 80.9 7.0 5.1 6.0 0.0
Mleko w proszku odtłuszczone 355 4.0 0.8 51.2 35.7 0.0
Mleko w proszku pełne 479 4.0 24.0 38.7 27.0 0.0
Mleko zagęszczone niesłodzone 132 75.0 7.5 9.4 6.6 0.0
Mleko zagęszczone słodzone 323 27.5 8.0 55.3 7.5 0.0
Mleko UHT 3,2% tłuszczu 61 88.0 3.2 4.8 3.3 0.0
Mleko UHT 1,5% tłuszczu 47 89.4 1.5 5.0 3.4 0.0
Mleko UHT 1,5% tłuszczu z witaminami 47 89.4 1.5 5.0 3.4 0.0
Mleko UHT 0,5% tłuszczu 39 90.3 0.5 5.1 3.5 0.0
Śmietana 18% tłuszczu 186 75.3 18.0 3.6 2.5 0.0
Śmietana 12% tłuszczu 134 80.8 12.0 3.9 2.7 0.0
Śmietanka kremowa 30% tłuszczu 291 64.2 30.0 3.1 2.2 0.0
Śmietanka do kawy 9% tłuszczu 108 83.6 9.0 4.0 2.8 0.0
Jogurt bananowy 1,5% tłuszczu 70 83.5 1.5 10.4 3.7 0.2
Jogurt jagodowy 1,5% tłuszczu 63 85.2 1.5 8.8 3.7 0.4
Jogurt morelowy 1,5% tłuszczu 63 85.0 1.5 8.9 3.7 0.3
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 60 86.5 2.0 6.2 3.7 0.0
Jogurt truskawkowy 1,5% tłuszczu 61 85.7 1.5 8.2 3.7 0.3
Jogurt wiśniowy 1,5% tłuszczu 61 85.8 1.5 8.2 3.7 0.1
Kefir 2% tłuszczu 50 89.3 2.0 4.7 3.4 0.0
Kefir 2% tłuszczu z wapniem 50 89.3 2.0 4.7 3.4 0.0
Maślanka spożywcza 0,5 % tłuszczu 37 90.7 0.5 4.7 3.4 0.0
Maślanka spożywcza 0,5% tłuszczu z wapniem 37 90.7 0.5 4.7 3.4 0.0
Napój mleczny jogurtowy 82 81.1 1.9 12.1 4.0 0.0
Napój mleczny kakaowy 80 81.8 2.1 12.1 3.3 0.1
Napój mleczny serwatkowo-śmietankowy 73 84.0 2.2 12.4 0.9 0.0
Napój mleczny śmietankowy 62 84.4 0.5 10.9 3.5 0.0
Serwatka płynna 25 93.4 0.1 5.1 0.8 0.0
Ser brie pełnotłusty 332 49.3 28.0 0.2 19.8 0.0
Ser camembert pełnotłusty 293 52.1 23.0 0.2 21.4 0.0
Ser cheddar pełnotłusty 394 37.7 31.7 0.1 27.1 0.0
Ser edamski tłusty 315 46.0 23.4 0.1 26.1 0.0
Ser ementaler pełnotłusty 383 36.9 29.7 0.1 28.8 0.0
Ser gouda tłusty 318 44.9 22.9 0.1 27.9 0.0
Ser myśliwski pełnotłusty 349 43.0 27.4 0.1 25.5 0.0
Ser myśliwski tłusty 341 41.4 24.9 0.1 29.0 0.0
Ser oscypek 372 34.2 26.9 2.3 0.0 0.0
Ser parmezan 454 19.4 32.0 0.1 41.5 0.0
Ser rokpol pełnotłusty 366 41.3 30.6 0.1 22.6 0.0
Ser salami pełnotłusty 354 43.0 28.1 0.1 25.2 0.0
Ser trapistów pełnotłusty 371 41.0 30.7 0.1 23.5 0.0
Ser trapistów tłusty 354 40.6 26.8 0.1 28.0 0.0
Ser tylżycki pełnotłusty 356 41.5 27.9 0.1 26.1 0.0
Ser tylżycki tłusty 337 42.5 25.0 0.1 27.8 0.0
Ser typu "Feta" 216 60.8 16.0 1.0 17.0 0.0
Ser twarogowy chudy 98 75.3 0.5 3.5 19.8 0.0
Ser twarogowy półtłusty 132 72.1 4.7 3.7 18.7 0.0
Ser twarogowy tłusty 176 67.9 10.1 3.5 17.7 0.0
Serek termizowany pieczarkowy 113 74.9 4.0 3.5 15.9 0.3
Serek twarogowy homogenizowany pełnotłusty 162 72.6 11.0 3.0 12.7 0.0
Serek twarogowy homogenizowany truskawkowy 167 62.4 3.9 17.7 15.3 0.1
Serek twarogowy homogenizowany waniliowy 158 65.0 4.2 13.3 16.8 0.0
Serek twarogowy ziarnisty 101 79.2 4.3 3.3 12.3 0.0
Serek typu "Fromage" naturalny 384 48.8 37.1 2.4 10.2 0.0
Serek typu "Fromage" z czosnkiem 372 49.3 35.2 4.0 10.0 0.2
Ser topiony edamski 302 55.0 27.0 1.2 13.5 0.0
Deser mleczny ryżowo-jabłkowy 133 69.7 3.0 23.9 2.8 0.3
Deser mleczny ryżowo-waniliowy 133 70.0 2.9 23.7 3.0 0.2
Deser twarogowy termizowany kakaowy 156 68.0 6.2 11.2 13.9 0.1
Deser twarogowy termizowany truskawkowy 169 64.4 5.8 18.3 11.0 0.1
Białko jaja kurzego 48 87.4 0.2 0.7 10.9 0.0
Jaja kurze całe 140 76.2 9.7 0.6 12.5 0.0
Proszek jajeczny 580 3.5 41.7 2.7 48.4 0.0
Żółtko jaja kurzego 317 54.5 28.2 0.3 15.5 0.0
Baranina łopatka 287 58.6 25.0 0.0 15.6 0.0
Baranina udziec 234 63.1 18.0 0.0 18.0 0.0
Cielęcina łopatka 105 76.2 2.8 0.0 19.9 0.0
Cielęcina sznyclówka 104 75.9 2.4 0.0 20.5 0.0
Cielęcina udziec 108 75.9 3.1 0.0 19.9 0.0
Konina mięso bez kości 109 74.9 2.5 0.0 21.5 0.0
Konina mięso z kością 109 74.9 2.5 0.0 21.5 0.0
Wieprzowina boczek bez kości 326 54.3 28.6 0.0 17.1 0.0
Wieprzowina golonka ze skórą 220 63.4 16.0 0.0 19.0 0.0
Wieprzowina karkówka 205 66.1 14.4 0.0 18.8 0.0
Wieprzowina łopatka 160 71.6 8.6 0.0 20.6 0.0
Wieprzowina podgardle 530 33.9 54.3 0.0 10.4 0.0
Wieprzowina schab surowy bez kości 129 71.3 4.2 0.0 22.9 0.0
Wieprzowina szynka surowa 128 72.7 4.7 0.0 21.4 0.0
Wieprzowina żeberka 274 60.6 22.2 0.0 18.5 0.0
Wołowina pieczeń 116 74.5 3.6 0.0 20.9 0.0
Wołowina polędwica 112 75.4 3.5 0.0 20.1 0.0
Wołowina rostbef 152 70.2 7.3 0.0 21.5 0.0
Wołowina rozbratel 158 72.3 10.1 0.0 16.7 0.0
Wołowina szponder 219 64.0 15.7 0.0 19.3 0.0
Flaki 84 81.5 2.2 0.0 16.0 0.0
Kości wywar 5 98.1 0.0 0.0 1.2 0.0
Mózg wieprzowy 140 76.9 10.6 0.0 11.1 0.0
Nerki wieprzowe 101 78.1 3.8 0.0 16.8 0.0
Nogi wieprzowe 244 58.7 16.7 0.0 23.3 0.0
Ozór wieprzowy 166 71.4 11.1 0.0 16.5 0.0
Serca wieprzowe 111 77.2 4.8 0.0 16.9 0.0
Wątroba cielęca 123 71.2 3.3 4.1 19.2 0.0
Wątroba wieprzowa 131 71.0 4.3 2.6 20.4 0.0
Wątroba wołowa 124 71.5 3.1 4.0 20.0 0.0
Gęś tuszka 343 53.3 31.8 0.0 14.1 0.0
Indyk tuszka 129 75.3 6.8 0.0 17.0 0.0
Mięso z piersi indyka bez skóry 83 78.7 0.7 0.0 19.2 0.0
Mięso z piersi indyka ze skórą 99 77.3 2.7 0.0 18.7 0.0
Mięso z podudzia indyka bez skóry 100 78.6 3.7 0.0 16.6 0.0
Mięso z podudzia indyka ze skórą 143 74.4 8.9 0.0 15.7 0.0
Mięso ze skrzydeł indyka bez skóry 114 76.3 4.7 0.0 18.0 0.0
Mięso ze skrzydeł indyka ze skórą 169 71.2 11.4 0.0 16.5 0.0
Mięso z udźca indyka bez skóry 103 76.7 2.8 0.0 19.4 0.0
Mięso z udźca indyka ze skórą 131 74.2 6.4 0.0 18.4 0.0
Skóra z indyka 419 47.9 42.4 0.0 9.4 0.0
Skrzydło indyka 169 71.2 11.4 0.0 16.5 0.0
Kaczka tuszka 311 57.2 28.6 0.0 13.5 0.0
Kura tuszka 203 66.4 14.3 0.0 18.5 0.0
Kurczak tuszka 158 71.2 9.3 0.0 18.6 0.0
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 98 76.3 1.3 0.0 21.5 0.0
Mięso z ud kurczaka bez skóry 125 75.2 6.0 0.0 17.8 0.0
Mięso z ud kurczaka ze skórą 159 72.0 10.2 0.0 16.8 0.0
Noga (udo) kurczaka 159 72.0 10.2 0.0 16.8 0.0
Skórki kurze 384 51.1 37.9 0.0 10.7 0.0
Skrzydło kurczaka 187 67.1 12.2 0.0 19.2 0.0
Wątróbka kurczaka 136 72.8 6.3 0.6 19.1 0.0
Żołądek kurczaka 113 76.2 4.2 0.6 18.2 0.0
Królik tuszka 156 69.8 8.0 0.0 21.0 0.0
Baleron gotowany 189 67.9 12.8 0.9 17.5 0.0
Boczek wędzony bez kości 260 55.2 22.2 0.0 15.0 0.0
Kabanosy 268 51.5 16.0 0.0 30.9 0.0
Kiełbasa domowa 306 56.1 26.8 0.6 15.7 0.1
Kiełbasa krakowska sucha 310 47.9 21.5 0.0 29.2 0.0
Kiełbasa lubuska 198 64.1 11.7 4.2 19.0 0.0
Kiełbasa mortadela 195 70.7 16.1 0.0 12.5 0.0
Kiełbasa myśliwska sucha 250 53.9 14.4 0.0 30.2 0.0
Kiełbasa parówkowa 311 58.3 29.4 0.0 11.5 0.0
Kiełbasa podwawelska 195 66.2 12.7 1.1 19.0 0.1
Kiełbasa rzeszowska 178 66.0 9.4 0.0 23.4 0.0
Kiełbasa śląska 176 67.9 10.4 0.0 20.7 0.0
Kiełbasa toruńska 214 62.5 13.7 0.0 22.6 0.0
Kiełbasa zwyczajna 178 68.9 11.5 0.0 18.6 0.0
Kiełbasa żywiecka 304 53.2 24.2 0.0 21.5 0.0
Kiełbaski bawarskie 253 61.0 20.1 0.4 17.6 0.1
Mielonka (Luncheon meat) 142 73.7 8.0 3.7 13.9 0.0
Parówki popularne 326 56.9 31.4 0.3 10.5 0.1
Polędwica luksusowa 142 69.6 4.8 3.3 21.3 0.0
Polędwica sopocka 125 72.6 3.9 0.9 21.6 0.0
Salami luksusowe 535 26.1 48.8 1.2 22.8 0.1
Salami mini 538 25.8 49.2 1.2 22.7 0.1
Salami popularne 551 24.3 50.5 1.7 22.4 0.1
Szynka kanapkowa 100 78.1 3.2 1.4 16.5 0.0
Szynka parzona 99 78.5 3.3 1.4 16.0 0.0
Szynka wiejska 126 73.2 4.5 0.9 20.4 0.0
Szynka wieprzowa gotowana 118 74.6 4.1 1.0 19.3 0.0
Szynka wołowa gotowana 106 75.0 2.0 1.1 20.9 0.0
Szynkówka wieprzowa 192 69.6 14.7 1.4 13.6 0.0
Szynkówka wołowa 84 80.1 1.5 1.4 16.2 0.0
Wędzonka wołowa gotowana 102 77.6 3.1 0.6 17.8 0.0
Kiszka kaszana jęczmienna 197 63.4 12.6 13.0 8.5 1.0
Kiszka krwista 408 38.4 35.0 9.2 14.2 0.2
Kiszka pasztetowa 388 44.7 35.7 4.3 12.5 0.1
Ozory w galarecie 142 72.4 7.6 1.8 16.7 0.3
Pasztet z mięsa mieszanego 311 52.0 24.5 6.5 16.3 0.4
Pasztet wieprzowy pieczony 389 41.6 32.1 7.2 17.9 0.4
Pieczeń żuławska 158 71.6 9.8 3.2 14.3 0.2
Polędwica w galarecie 83 80.0 1.9 1.4 15.3 0.5
Salceson czarny 340 53.0 32.0 0.5 12.6 0.1
Salceson włoski 322 53.2 29.3 0.0 14.6 0.0
Wątrobianka 231 67.1 20.6 1.1 10.3 0.2
Baton szynkowy z indyka 144 72.6 9.3 0.1 14.9 0.0
Kiełbasa mazurska z indyka 129 75.2 7.7 0.1 14.8 0.0
Kiełbasa mortadela z indyka 211 67.6 18.5 0.1 11.0 0.0
Kiełbasa szynkowa z indyka 88 77.3 2.0 0.2 17.2 0.0
Polędwica z indyka 105 76.6 4.6 0.1 15.8 0.0
Szynka z indyka 83 78.7 1.6 0.1 17.1 0.0
Baton z kurczaka 145 72.0 8.6 0.1 16.7 0.0
Kabanosy z kurczaka 248 56.6 17.4 0.1 22.8 0.0
Kaszanka z kurczaka 207 59.1 11.7 16.4 9.8 1.4
Kiełbasa delikatesowa z kurczaka 109 74.3 3.3 0.1 19.6 0.0
Kiełbasa jałowcowa z kurczaka 238 60.6 17.9 0.1 19.0 0.0
Kiełbasa kanapkowa z kurczaka 181 69.3 13.5 3.0 11.8 0.1
Kiełbasa podlaska z kurczaka 234 60.3 16.7 0.1 20.7 0.0
Kiełbasa podsuszana z kurczaka 162 66.4 8.4 0.0 21.7 0.0
Kiełbasa szynkowa z kurczaka 110 76.3 5.0 0.0 16.2 0.0
Kurczak faszerowany pieczony 200 60.9 11.9 2.8 20.5 0.1
Parówki z kurczaka 261 60.8 22.4 4.2 10.8 0.1
Pasta kanapkowa z kurczaka 157 73.0 11.3 3.5 10.4 0.0
Pasztet z kurczaka pieczony 216 61.6 14.3 7.5 14.4 0.4
Pasztet podlaski z kurczaka 231 66.7 21.1 3.6 6.7 0.2
Pieczeń z kurczaka z pieczarkami 182 64.2 10.2 9.1 13.8 0.7
Pieczeń z kurczaka z serem żółtym 207 60.1 12.1 8.8 16.0 0.6
Polędwica z piersi kurczaka 92 75.9 1.2 0.0 20.4 0.0
Szynka delikatesowa z kurczaka 123 73.4 5.6 0.0 18.2 0.0
Szynka z piersi kurczaka 96 74.3 1.2 0.2 21.2 0.0
Szynka z udźca kurczaka 117 74.8 5.3 0.0 17.2 0.0
Dorsz świeży 77 80.4 0.7 0.0 17.7 0.0
Dorsz świeży filety bez skóry 69 81.7 0.3 0.0 16.5 0.0
Flądra świeża 82 80.4 1.8 0.0 16.5 0.0
Gładzica-płastuga świeża 86 79.7 1.9 0.0 17.1 0.0
Halibut biały świeży 98 76.7 1.9 0.0 20.1 0.0
Karp świeży 110 76.6 4.2 0.0 18.0 0.0
Łosoś świeży 202 65.5 13.6 0.0 19.9 0.0
Makrela świeża 182 68.1 11.9 0.0 18.7 0.0
Mintaj świeży 72 81.7 0.6 0.0 16.6 0.0
Morszczuk świeży 89 79.4 2.2 0.0 17.2 0.0
Okoń świeży 81 79.5 0.8 0.0 18.4 0.0
Pstrąg strumieniowy świeży 96 77.5 2.1 0.0 19.2 0.0
Pstrąg tęczowy świeży 161 70.6 9.6 0.0 18.6 0.0
Sandacz świeży 83 78.9 0.7 0.0 19.2 0.0
Sardynka świeża 169 68.2 9.6 0.0 20.6 0.0
Sola świeża 83 80.0 1.4 0.0 17.5 0.0
Szczupak świeży 81 79.8 0.8 0.0 18.4 0.0
Śledź filety solone 218 48.8 15.4 0.0 19.8 0.0
Śledź solony 218 48.8 15.4 0.0 19.8 0.0
Śledź świeży 162 70.9 10.7 0.0 16.3 0.0
Tuńczyk świeży 136 70.6 4.6 0.0 23.7 0.0
Węgorz świeży 281 59.6 24.5 0.0 15.0 0.0
Dorsz wędzony 93 75.4 0.5 0.0 22.1 0.0
Łosoś wędzony 162 63.1 8.4 0.0 21.5 0.0
Makrela wędzona 222 61.8 15.5 0.0 20.7 0.0
Śledź wędzony "Pikling" 216 60.6 14.3 0.0 21.8 0.0
Węgorz wędzony 329 51.3 28.6 0.0 17.9 0.0
Filety z makreli z warzywami 126 0.0 7.3 3.6 0.0 1.0
Filety z makreli z czerwoną fasolą 131 0.0 7.3 4.4 0.0 1.2
Paprykarz "Szczeciński" 180 67.0 11.9 8.6 9.9 0.7
Pasztet z ryb wędzonych 152 72.2 10.6 1.2 12.9 0.1
Pasztet rybny 268 56.4 21.3 8.8 10.6 0.6
Sałatka z dorsza 191 66.2 13.9 7.2 9.8 1.3
Sałatka pikantna z makreli 185 67.0 13.2 6.9 10.2 1.3
Sardynka w oleju 222 58.4 13.9 0.0 24.1 0.0
Sardynka w pomidorach 163 69.6 9.9 1.4 17.0 0.1
Śledzie marynowane "Rolmopsy" 150 67.3 10.6 3.3 10.7 0.6
Śledź marynowany 193 64.9 12.6 3.4 16.5 0.0
Śledź w oleju 304 53.8 26.5 0.0 16.4 0.0
Śledź w sosie pomidorowym 161 68.7 9.7 4.6 13.8 0.1
Śledź w śmietanie 136 71.9 9.3 5.4 7.9 0.5
Tuńczyk w oleju 189 61.6 9.0 0.0 27.1 0.0
Tuńczyk w sosie własnym 95 75.8 1.2 0.0 21.0 0.0
Olej amarantusowy 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej krokoszowy 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej kukurydziany 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej lniany 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej lniano-amarantusowy 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej z lnianki (Olej rydzowy) 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej makowy 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej z nasion wiesiołka 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej z ogórecznika lekarskiego 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej palmowy 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej z pestek dyni 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej z pestek winogron 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej rzepakowo-sojowy 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej rzepakowy 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej rzepakowy tłoczony na zimno 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej sezamowy 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej słonecznikowy 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej sojowy 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Olej z zarodków pszennych 900 0.0 100.0 0.0 0.0 0.0
Oliwa z oliwek 897 0.2 99.6 0.2 0.0 0.0
Margaryna twarda 80% tłuszczu z witaminami A i D 723 19.1 80.0 0.4 0.3 0.0
Margaryna miękka 80% tłuszczu z witaminami A i D 723 19.1 80.0 0.4 0.3 0.0
Margaryna miękka 70% tłuszczu z witaminami A i D 632 29.4 70.0 0.4 0.1 0.0
Margaryna miękka 60% tłuszczu z witaminami A i D 542 39.4 60.0 0.3 0.2 0.0
Margaryna miękka 50% tłuszczu z witaminami A i D 450 49.9 50.0 0.0 0.0 0.0
Margaryna miękka 45% tłuszczu z witaminami A i D 405 54.8 45.0 0.0 0.0 0.0
Masło ekstra 748 16.0 82.5 0.7 0.7 0.0
Słonina 811 8.5 89.0 0.0 2.4 0.0
Smalec 896 0.5 99.5 0.0 0.0 0.0
Tłuszcz mleczny do smarowania (d. masło śmietankowe) 670 24.0 73.5 1.1 1.1 0.0
Tłuszcz mieszany roślinno-zwierzęcy 60 % tłuszczu 583 34.0 64.0 0.9 0.9 0.0
Amarantus ziarno 396 0.0 7.5 73.4 15.8 14.0
Amarantus ziarno gotowane 170 0.0 3.2 31.6 6.8 6.1
Komosa ryżowa (Quinoa) ziarna 350 0.0 5.5 64.6 14.0 6.8
Komosa ryżowa (Quinoa) ziarna gotowane 147 0.0 2.3 27.2 5.9 2.9
Mąka z amarantusa 393 0.0 7.4 71.5 15.9 11.4
Mąka z amarantusa prażona 424 0.0 8.0 77.0 18.0 14.0
Mąka gryczana 363 12.8 2.7 74.5 13.1 5.9
Mąka jaglana 381 7.8 3.6 78.7 11.3 5.9
Mąka kukurydziana 348 12.4 3.0 78.0 5.9 7.5
Mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa 370 0.0 8.0 66.0 14.0 11.0
Mąka pszenna typ 500 343 14.5 1.2 74.0 10.1 2.3
Mąka pszenna typ 500 z witaminami 343 14.5 1.2 74.0 10.1 2.3
Mąka pszenna typ 550 344 14.5 1.6 73.0 10.5 2.2
Mąka pszenna typ 550 z witaminami 344 14.5 1.6 73.0 10.5 2.2
Mąka pszenna typ 750 342 14.5 1.8 71.3 11.6 2.9
Mąka pszenna typ 1850 327 14.5 2.3 70.0 11.9 10.8
Mąka ryżowa 347 12.3 0.7 79.2 7.2 2.3
Mąka teff 383 0.0 2.4 81.1 13.3 8.0
Mąka żytnia typ 580 337 14.5 1.5 78.5 5.1 5.6
Mąka żytnia typ 720 336 14.5 1.7 77.4 5.9 6.4
Mąka żytnia typ 1400 327 14.5 2.2 75.3 7.1 11.0
Mąka żytnia typ 2000 323 14.5 2.2 74.0 8.1 12.8
Pszenica ziarno 325 14.5 2.4 70.5 11.1 11.5
Semolina 347 13.2 1.3 75.0 10.1 2.8
Skrobia kukurydziana 351 11.2 0.0 88.5 0.2 1.7
Skrobia ryżowa 344 0.0 0.0 85.3 0.8 0.0
Sorgo 359 11.0 3.3 73.0 11.0 3.2
Żyto ziarno 322 14.5 2.2 74.2 7.9 12.9
Kasza gryczana 344 13.0 3.1 69.3 12.6 5.9
Kasza gryczana gotowana 121 69.5 1.1 24.3 4.4 2.1
Kasza jaglana 348 14.0 2.9 71.6 10.5 3.2
Kasza jaglana gotowana 111 72.5 0.9 22.9 3.4 1.0
Kasza jęczmienna perłowa 335 15.0 2.2 75.0 6.9 6.2
Kasza jęczmienna perłowa gotowana 107 72.8 0.7 24.0 2.2 2.0
Kasza jęczmienna pęczak 340 13.6 2.0 74.9 8.4 5.4
Kasza jęczmienna pęczak gotowana 113 71.4 0.7 24.7 2.8 1.8
Kasza manna 348 13.0 1.3 76.7 8.7 2.5
Ryż biały 344 13.0 0.7 78.9 6.7 2.4
Ryż biały gotowany 120 69.7 0.2 27.6 2.3 0.8
Ryż biały gotowany w torebkach 104 73.6 0.2 24.0 2.0 0.7
Ryż brązowy 335 13.0 1.9 76.8 7.1 8.7
Ryż brązowy gotowany 118 69.5 0.7 26.9 2.5 3.0
Ryż brązowy gotowany w torebkach 101 73.7 0.5 23.3 2.2 2.6
Makaron bezjajeczny 364 9.5 1.6 77.5 11.0 2.4
Makaron bezjajeczny gotowany 111 72.3 0.5 23.6 3.5 0.8
Makaron bezjajeczny z semoliny 367 8.2 1.4 79.3 10.7 3.0
Makaron bezjajeczny z semoliny gotowany 112 72.0 0.4 24.1 3.4 1.0
Makaron czterojajeczny 391 4.5 3.4 78.3 13.2 2.6
Makaron czterojajeczny gotowany 120 70.7 1.1 23.8 4.2 0.8
Makaron dwujajeczny 373 8.1 2.6 76.8 12.0 2.6
Makaron dwujajeczny gotowany 114 71.9 0.8 23.3 3.8 0.8
Makaron dwujajeczny z semoliny 374 7.5 2.4 77.8 11.8 2.9
Makaron dwujajeczny z semoliny gotowany 115 71.6 0.8 23.7 3.8 0.9
Makaron gryczany 349 0.0 1.0 78.4 0.0 1.8
Makaron gryczany gotowany 160 0.0 0.5 35.8 0.0 0.9
Makaron kukurydziany 345 0.0 1.4 78.5 0.0 3.2
Makaron kukurydziany gotowany 159 0.0 0.7 35.8 0.0 1.5
Makaron ryżowy 345 0.0 1.1 78.4 0.0 2.3
Makaron ryżowy gotowany 125 0.0 0.4 28.4 0.0 0.9
Chleb ekstrudowany żytni 391 5.8 6.1 78.6 0.0 5.8
Chleb pełnoziarnisty z żyta 240 35.4 1.8 53.8 6.8 9.1
Chleb żytni jasny 248 36.0 1.3 57.4 3.8 4.1
Chleb żytni jasny mleczny 263 32.9 1.8 59.1 4.6 4.1
Chleb żytni pytlowy 246 36.3 1.5 56.2 4.4 4.9
Chleb żytni razowy 227 39.2 1.7 51.2 5.9 8.4
Chleb żytni razowy litewski 237 37.2 1.7 52.6 6.6 7.8
Chleb żytni razowy na miodzie 237 37.1 1.6 54.0 5.6 7.8
Chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem 241 37.9 3.5 48.7 7.8 8.4
Chleb żytni razowy ze śliwką 239 37.0 1.6 54.3 5.3 7.0
Chleb żytni razowy wytrawny 231 38.2 1.7 50.8 7.0 8.0
Chleb żytni sitkowy 232 38.2 1.5 53.0 5.4 7.4
Chleb żytni staropolski 231 40.5 1.4 52.1 4.5 4.2
Chleb żytni wileński 227 40.5 1.5 52.2 4.4 6.3
Pumpernikiel 256 32.0 2.0 58.2 5.9 9.4
Bułki mieszane z cebulą 289 28.0 3.5 58.4 7.9 4.0
Bułki szwedki 273 30.9 1.3 58.8 7.6 2.4
Chleb baltonowski 254 35.1 1.5 54.8 7.0 3.3
Chleb beskidzki 257 33.0 1.7 55.7 7.5 5.8
Chleb chrupki 360 8.0 2.4 78.9 8.7 6.0
Chleb mazowiecki 257 34.4 1.4 55.0 7.6 3.2
Chleb mieszany jasny rodzynkowy 264 32.4 1.4 58.6 5.8 3.1
Chleb mieszany z płatkami owsianymi 250 34.5 2.3 54.2 7.0 7.7
Chleb mieszany pytlowy z cebulą 264 34.7 3.6 54.2 5.7 4.1
Chleb mieszany sitkowy z ziarnami 250 36.6 3.0 50.5 8.0 5.4
Chleb mieszany słonecznikowy 251 38.0 4.5 48.9 6.8 6.4
Chleb mieszany z soją 236 39.1 2.7 49.2 7.1 6.6
Chleb mieszany razowy z bakaliami 257 35.6 3.9 51.4 7.2 6.3
Chleb mleczny 259 33.8 1.5 55.3 7.7 3.2
Chleb nałęczowski 252 35.3 1.3 55.3 6.6 3.7
Chleb poleski 254 34.6 2.1 54.5 7.1 5.5
Chleb praski 252 35.3 1.3 55.3 6.6 3.7
Chleb wiejski 248 36.3 1.3 54.0 6.9 3.5
Chleb wielkopolski 259 33.5 1.5 56.6 6.7 4.1
Chleb zakopiański 265 32.2 1.5 56.9 7.7 3.7
Chleb zwykły 253 34.8 1.3 56.3 6.1 4.2
Bagietki francuskie 283 28.2 1.7 59.2 8.7 2.0
Bułki grahamki 262 31.1 1.7 56.1 9.0 6.7
Bułki pszenne zwykłe 273 31.4 1.5 57.7 8.1 1.8
Bułka tarta 354 10.0 1.9 77.6 9.7 6.1
Chleb ekstrudowany pszenny 387 5.8 5.2 78.3 0.0 5.0
Chleb graham 231 39.4 1.7 48.7 8.3 6.4
Chleb pszenny 258 34.0 1.4 54.3 8.5 2.7
Chleb pszenny z ziarnem pszenicy 234 38.4 1.8 49.5 8.3 6.8
Bułeczki do hot dogów 341 21.6 7.5 59.8 9.5 1.8
Bułki mleczne 315 24.4 4.5 60.3 9.2 2.0
Bułki owsiane 306 26.1 4.5 58.4 9.3 2.6
Bułki pszenne zwykłe z serwatką 277 29.4 1.6 58.0 8.8 2.1
Bułki sojowe 316 23.2 4.0 61.1 10.1 2.3
Bułki wrocławskie 294 29.7 4.4 56.6 8.0 1.8
Ciabatta 298 27.3 3.6 58.7 8.7 2.0
Kajzerki 297 27.9 3.6 58.6 8.4 1.9
Pieczywo tostowe 306 26.6 4.7 58.8 8.1 2.1
Pieczywo tostowe grahamowe 276 32.7 4.2 53.8 7.5 3.3
Strucle wrocławskie 303 27.9 4.8 56.9 8.9 1.7
Bułki i rogale maślane 328 23.2 5.9 61.0 8.5 1.8
Chałki zdobne 334 23.4 7.0 60.8 7.8 1.8
Pieczywo półfrancuskie z dżemem 410 7.5 9.9 73.0 8.3 2.0
Pieczywo półfrancuskie z serem 396 11.4 10.0 66.6 10.7 1.7
Rogale kruche 332 23.8 7.2 59.4 8.2 1.8
Strucle tureckie 322 21.4 2.8 67.4 7.7 1.9
Chrupki kukurydziane 363 8.3 3.0 78.9 8.9 7.6
Ekspandowane ziarno amarantusa 405 0.0 7.8 74.3 16.5 14.0
Ekspandowane ziarno amarantusa z miodem 404 0.0 6.2 77.0 15.0 10.0
Musli z owocami suszonymi 337 14.1 3.4 72.2 8.4 8.0
Musli z rodzynkami i orzechami 393 10.8 12.7 62.9 11.5 9.7
Otręby pszenne 268 11.5 4.6 61.9 16.0 42.4
Płatki gryczane 365 0.0 3.0 77.2 11.6 8.7
Płatki jaglane 391 0.0 3.2 84.3 8.1 3.8
Płatki jęczmienne 370 4.8 3.6 79.4 9.8 9.6
Płatki kukurydziane 371 4.4 2.5 83.6 6.9 6.6
Płatki kukurydziane z cukrem z witaminami i żelazem 379 3.6 1.7 88.4 4.6 4.4
Płatki kukurydziane z miodem i orzechami z witaminami i żelazem 392 4.1 5.1 82.6 6.4 4.8
Płatki kukurydziane z witaminami i żelazem 371 4.4 2.5 83.6 6.9 6.6
Płatki owsiane 376 10.0 7.2 69.3 11.9 6.9
Płatki pszenne 367 4.7 3.0 81.0 9.0 10.1
Płatki z ziaren amarantusa 364 0.0 7.2 65.3 16.2 13.6
Płatki z ziaren amarantusa i quinoi (komosy ryżowej) 381 0.0 6.9 71.9 14.4 13.2
Płatki żytnie 362 5.4 3.2 82.6 6.4 11.6
Ryż preparowany 366 7.7 1.6 84.1 6.3 5.0
Zarodki pszenne 349 13.2 9.4 45.5 27.5 14.0
Bakłażan 26 91.9 0.1 6.3 1.1 2.5
Boćwina 26 89.8 0.5 5.5 2.1 4.4
Bób 76 77.3 0.4 14.0 7.1 5.8
Brokuły 31 90.5 0.4 5.2 3.0 2.5
Brokuły gotowane w wodzie 23 93.2 0.3 3.8 2.2 1.8
Brukselka 47 84.8 0.5 8.7 4.7 5.4
Brukselka gotowana w wodzie 43 86.7 0.5 7.8 4.2 4.9
Burak 42 87.6 0.1 9.5 1.8 2.2
Buraki gotowane w wodzie 37 89.2 0.1 8.5 1.6 2.0
Cebula 33 90.8 0.4 6.9 1.4 1.7
Chrzan 81 75.0 0.6 18.1 4.5 7.3
Cukinia 17 95.0 0.1 3.2 1.2 1.0
Cykoria 23 93.1 0.2 4.1 1.7 1.0
Czosnek 152 59.0 0.5 32.6 6.4 4.1
Dynia 33 89.9 0.3 7.7 1.3 2.8
Fasola biała nasiona suche 315 11.5 1.6 61.6 21.4 15.7
Fasola mung kiełki 34 90.0 0.4 6.2 3.0 3.0
Fasola szparagowa 37 89.1 0.2 7.6 2.4 2.6
Fasola szparagowa gotowana w wodzie 33 90.4 0.2 6.8 2.1 2.3
Groch nasiona suche 319 11.6 1.4 60.2 23.8 15.0
Groszek zielony 86 75.0 0.4 17.0 6.7 6.0
Groszek zielony gotowany w wodzie 78 77.7 0.4 15.3 6.0 5.4
Jarmuż 36 88.4 0.7 6.1 3.3 3.8
Kalafior 27 91.5 0.2 5.0 2.4 2.4
Kalafior gotowany w wodzie 19 93.9 0.1 3.7 1.8 1.8
Kalarepa 33 89.9 0.3 6.5 2.2 2.2
Kapusta biała 33 89.8 0.2 7.4 1.7 2.5
Kapusta czerwona 31 90.3 0.2 6.7 1.9 2.5
Kapusta pekińska 16 94.4 0.2 3.2 1.2 1.9
Kapusta włoska 43 87.3 0.4 7.8 3.3 2.6
Koper ogrodowy 33 89.0 0.4 6.1 2.8 3.3
Kukurydza kolby 115 70.9 1.5 23.4 3.7 3.3
Maniok 119 68.5 0.4 26.9 3.1 2.5
Marchew 33 89.7 0.2 8.7 1.0 3.6
Marchew gotowana w wodzie 30 90.8 0.2 7.8 0.9 3.2
Ogórek 14 95.8 0.1 2.9 0.7 0.5
Papryka czerwona 32 91.0 0.5 6.6 1.3 2.0
Papryka zielona 22 93.5 0.3 4.6 1.1 2.0
Pasternak 65 81.0 0.6 15.5 1.6 4.5
Pietruszka korzeń 49 85.3 0.5 10.5 2.6 4.2
Pietruszka liście 49 84.5 0.4 9.0 4.4 4.2
Pomidor 19 94.3 0.2 4.1 0.9 1.2
Por 29 90.9 0.3 5.7 2.2 2.7
Rabarbar 15 94.1 0.1 4.6 0.5 3.2
Rzepa 33 89.7 0.3 8.2 1.1 3.5
Rzodkiewka 18 93.8 0.2 4.4 1.0 2.5
Sałata 16 94.5 0.2 2.9 1.4 1.4
Seler korzeniowy 30 89.5 0.3 7.7 1.6 4.9
Seler naciowy 17 94.3 0.2 3.6 1.0 1.8
Soczewica czerwona nasiona suche 341 11.9 3.0 57.5 25.4 8.9
Soczewica kiełki 124 67.3 0.6 22.1 9.0 3.0
Soja nasiona suche 413 8.1 19.6 32.7 34.3 15.7
Soja kiełki 146 69.0 6.7 9.6 13.1 2.6
Szczaw 26 92.1 0.8 4.9 1.1 2.6
Szczypiorek 35 90.0 0.8 4.2 4.1 2.5
Szparagi 21 93.7 0.2 3.7 1.9 1.5
Szpinak 22 92.4 0.4 3.0 2.6 2.1
Ziemniaki wczesne 71 80.9 0.1 16.3 1.8 1.3
Ziemniaki późne 87 76.5 0.1 20.5 1.9 1.6
Ziemniaki średnio 79 78.8 0.1 18.3 1.9 1.5
Ziemniaki gotowane w wodzie 71 81.1 0.1 16.4 1.8 1.4
Bób mrożony 73 78.2 0.4 13.4 6.8 5.6
Brokuły mrożone 29 91.4 0.4 4.7 2.7 2.3
Brukselka mrożona 46 85.4 0.5 8.4 4.5 5.2
Buraki purée mrożone 38 88.8 0.1 8.6 1.6 2.0
Cebula mrożona 31 91.6 0.4 6.2 1.3 1.5
Cukinia mrożona 17 95.0 0.1 3.2 1.2 1.0
Fasolka szparagowa mrożona 33 90.2 0.2 6.8 2.2 2.3
Groszek zielony mrożony 83 76.0 0.4 16.3 6.4 5.8
Kalafior mrożony 24 92.3 0.2 4.5 2.2 2.2
Kalarepa mrożona 30 90.8 0.3 5.9 2.0 2.0
Kapusta biała mrożona 30 90.8 0.2 6.7 1.5 2.3
Kapusta włoska mrożona 39 88.5 0.4 7.0 3.0 2.3
Kukurydza mrożona 111 72.0 1.4 22.5 3.6 3.2
Marchew mrożona 30 90.7 0.2 7.8 0.9 3.2
Ogórki mizeria mrożone 13 96.2 0.1 2.6 0.6 0.5
Papryka czerwona mrożona 32 91.0 0.5 6.6 1.3 2.0
Pietruszka korzeń mrożona 44 86.7 0.5 9.5 2.3 3.8
Pomidor mrożony 17 94.8 0.2 3.6 0.9 1.2
Por mrożony 29 90.9 0.3 5.7 2.2 2.7
Seler korzeniowy mrożony 27 90.6 0.3 6.9 1.4 4.4
Szpinak mrożony 20 93.2 0.4 2.7 2.3 1.9
Ziemniaki mrożone 71 80.9 0.1 16.5 1.7 1.4
Barszcz ukraiński mrożony 32 90.3 0.2 7.1 1.6 2.3
Bukiet z jarzyn wiosennych mrożony 37 88.6 0.3 7.5 2.8 3.6
Bukiet z jarzyn z makaronem mrożony 137 65.0 1.2 27.8 5.3 3.1
Bukiet z jarzyn z ryżem mrożony 70 81.1 0.3 15.6 2.4 2.3
Kapuśniak mrożony 39 88.7 0.2 9.0 1.4 2.1
Marchew z groszkiem mrożona 47 86.1 0.3 10.4 2.6 4.0
Mieszanka warzywna z kurczakiem i makaronem mrożona 92 78.9 2.6 13.2 4.8 1.5
Mieszanka warzywna z kurczakiem i ryżem mrożona 104 75.8 2.7 15.8 5.1 1.8
Mieszanka warzywna z kurczakiem ryżem fasolą czerwoną mrożona 107 74.8 2.6 16.7 5.3 2.2
Mieszanka warzywna z kurczakiem ryżem grzybami chińskimi mrożona 89 79.6 2.4 13.3 4.3 1.5
Mieszanka warzywna z makaronem i wędzonką wieprzową mrożona 88 80.2 3.0 11.7 4.6 2.1
Mieszanka warzywna z przyprawami mrożona 41 88.3 0.3 8.8 1.9 2.1
Mieszanka warzywna z ziemniakami i wędzonką wieprzową mrożona 74 83.7 3.1 8.8 3.6 1.9
Paprykarz mrożony 22 93.7 0.3 4.4 1.1 1.5
Sałatka jarzynowa mrożona 30 91.2 0.2 6.4 1.9 2.4
Sałatka jarzynowa z kukurydzą mrożona 70 80.6 0.6 14.8 3.4 4.0
Sałatka meksykańska mrożona 51 85.6 0.5 10.8 2.5 3.4
Sałatka skandynawska mrożona 32 90.2 0.2 6.9 1.9 2.4
Włoszczyzna krojona w paski mrożona 33 89.7 0.3 7.9 1.4 3.5
Zupa brokułowa mrożona 30 90.9 0.4 5.6 2.3 2.7
Zupa cebulowa mrożona 29 91.7 0.3 6.3 1.2 1.9
Zupa fasolowa mrożona 120 70.1 3.1 18.8 6.8 5.1
Zupa jarzynowa mrożona 28 90.9 0.2 6.0 2.2 3.1
Zupa jesienna mrożona 32 90.2 0.2 7.2 1.6 2.5
Zupa kalafiorowa mrożona 27 91.5 0.2 5.5 2.0 2.6
Zupa pieczarkowa mrożona 21 93.5 0.3 3.7 1.8 2.1
Zupa włoska mrożona 32 90.4 0.3 6.9 1.8 2.8
Zupa ziemniaczana mrożona 46 86.6 0.2 11.0 1.5 2.8
Zupa zimowa mrożona 32 90.0 0.3 6.9 2.1 3.4
Cebula konserwowa 53 84.5 0.2 12.4 0.7 0.8
Fasola cięta konserwowa bez zalewy 21 92.8 0.2 4.5 1.5 2.4
Fasolka flageolet konserwowa 74 77.2 0.2 15.0 6.3 6.7
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 73 78.1 0.2 15.8 4.9 5.7
Kapusta kwaszona 16 93.2 0.2 3.4 1.1 2.1
Keczup 99 71.0 1.0 22.2 1.8 3.2
Koncentrat pomidorowy 30% 97 73.5 1.5 16.7 5.6 2.8
Kukurydza konserwowa 109 71.8 1.2 23.6 2.9 3.9
Makaron sojowy 371 0.0 5.0 67.1 0.0 2.0
Makaron sojowy gotowany 157 0.0 2.2 28.1 0.0 0.9
Mąka sojowa pełnotłusta 448 6.8 23.5 20.1 45.0 11.9
Ogórek kwaszony 12 95.0 0.1 1.9 1.0 0.5
Ogórki konserwowe 24 92.8 0.1 5.6 0.3 0.2
Ogórki z papryką konserwowe 41 88.5 0.1 9.9 0.3 0.3
Papryka czerwona konserwowa 33 92.0 1.5 5.0 0.8 1.8
Pikle konserwowe 65 81.4 0.2 15.5 1.3 1.9
Płatki ziemniaczane 346 9.6 2.5 78.2 6.7 8.0
Sałatka z czerwonej kapusty konserwowa 90 74.4 0.1 21.9 1.1 1.5
Sałatka szwedzka konserwowa 36 89.7 0.1 8.6 0.4 0.3
Skrobia ziemniaczana 338 15.0 0.1 83.9 0.6 0.4
Szparagi konserwowe 22 93.9 0.7 2.5 2.1 1.5
Pieczarka uprawna świeża 21 93.3 0.4 2.6 2.7 2.0
Pieczarki marynowane konserwowe 25 92.0 0.4 4.3 2.3 2.7
Agrest 46 86.7 0.2 11.8 0.8 3.0
Ananas 55 85.5 0.2 13.6 0.4 1.2
Arbuz 36 90.6 0.1 8.4 0.6 0.3
Awokado 169 74.3 15.3 7.4 2.0 3.3
Brzoskwinia 50 86.3 0.2 11.9 1.0 1.9
Cytryna 40 88.9 0.3 9.5 0.8 2.0
Czarne jagody 51 86.1 0.6 12.2 0.8 3.2
Czereśnie 63 83.6 0.3 14.6 1.0 1.3
Grejpfrut 40 89.0 0.2 9.8 0.6 1.9
Gruszka 58 84.5 0.2 14.4 0.6 2.1
Gujawa 47 86.1 0.6 11.9 0.8 4.7
Jabłko 50 86.8 0.4 12.1 0.4 2.0
Kiwi 60 84.0 0.5 13.9 0.9 2.1
Maliny 43 85.8 0.3 12.0 1.3 6.7
Mandarynki 45 87.6 0.2 11.2 0.6 1.9
Mango 69 81.7 0.3 17.0 0.5 1.7
Melon 38 89.7 0.3 8.4 0.9 1.0
Morele 50 86.4 0.2 11.9 0.9 1.7
Nektarynka 50 86.6 0.2 11.8 0.9 1.2
Papaja 44 87.6 0.1 11.1 0.6 1.9
Pomarańcza 47 87.1 0.2 11.3 0.9 1.9
Porzeczki białe 45 85.2 0.2 13.1 1.0 6.4
Porzeczki czarne 51 82.7 0.2 14.9 1.3 7.8
Porzeczki czerwone 46 84.2 0.2 13.8 1.1 7.7
Poziomki 37 89.6 0.5 8.3 0.8 2.0
Śliwki 49 87.0 0.3 11.7 0.6 1.6
Truskawki 33 90.5 0.4 7.6 0.7 1.8
Winogrona 71 81.3 0.2 17.6 0.5 1.5
Wiśnie 49 87.3 0.4 10.9 0.9 1.0
Czarne jagody mrożone 51 86.1 0.6 12.2 0.8 3.2
Maliny mrożone 43 85.8 0.3 12.0 1.3 6.7
Porzeczki czarne mrożone 51 82.7 0.2 14.9 1.3 7.8
Śliwki bez pestek mrożone 49 87.0 0.3 11.7 0.6 1.6
Truskawki mrożone 33 90.5 0.4 7.6 0.7 1.8
Wiśnie bez pestek mrożone 49 87.3 0.4 10.9 0.9 1.0
Mieszanka owocowa mrożona 47 86.1 0.3 12.1 0.9 3.8
Banany suszone 368 3.3 1.1 88.8 3.8 6.4
Daktyle suszone 290 22.0 0.4 74.0 2.0 8.7
Figi suszone 311 15.2 1.2 78.0 3.6 12.9
Jabłka suszone 256 32.0 2.1 62.3 2.1 10.3
Morele suszone 301 17.6 1.2 72.2 5.4 10.3
Rodzynki suszone 286 24.0 0.5 71.2 2.3 6.5
Śliwki bez pestek suszone 282 24.0 1.2 68.9 3.5 9.4
Dżem ananasowy niskosłodzony 155 61.0 0.1 38.6 0.2 0.5
Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony 154 60.8 0.1 38.3 0.5 0.9
Dżem z czarnych porzeczek niskosłodzony 156 59.5 0.1 39.6 0.5 2.8
Dżem z czarnych porzeczek wysokosłodzony 253 35.2 0.1 63.9 0.5 2.8
Dżem jagodowy niskosłodzony 153 61.2 0.2 38.2 0.3 1.3
Dżem z owoców kiwi niskosłodzony 153 61.3 0.2 37.8 0.4 0.8
Dżem morelowy niskosłodzony 156 60.4 0.1 38.8 0.4 0.7
Dżem pomarańczowy niskosłodzony 158 60.2 0.1 39.2 0.3 0.6
Dżem śliwkowy niskosłodzony 152 61.5 0.1 37.9 0.3 0.8
Dżem śliwkowy wysokosłodzony 249 37.3 0.1 62.1 0.3 0.8
Dżem truskawkowy niskosłodzony 153 61.3 0.2 37.8 0.3 0.8
Dżem truskawkowy niskosłodzony z witaminą C 153 61.3 0.2 37.8 0.3 0.8
Dżem truskawkowy wysokosłodzony 250 36.8 0.2 62.3 0.3 0.9
Dżem wiśniowy niskosłodzony 153 61.7 0.2 37.5 0.4 0.4
Dżem wiśniowy wysokosłodzony 258 35.3 0.2 63.9 0.4 0.5
Powidła śliwkowe 214 45.1 0.2 53.0 1.0 1.8
Ananas plastry w syropie 85 78.1 0.1 21.0 0.4 1.0
Brzoskwinia w syropie 74 81.1 0.1 18.2 0.4 0.9
Oliwki zielone marynowane konserwowe 132 76.0 12.7 4.1 1.4 2.4
Syrop truskawkowy 261 34.3 0.1 65.0 0.2 0.4
Migdały 604 4.5 52.0 20.5 20.0 12.9
Orzech kokosowy 358 46.9 33.5 15.2 3.4 9.0
Orzechy arachidowe 580 6.7 46.1 19.2 25.7 7.3
Orzechy laskowe 666 5.3 63.0 14.9 14.4 8.9
Orzechy pistacjowe 606 3.6 48.5 25.0 20.5 6.1
Orzechy włoskie 666 3.8 60.3 18.0 16.0 6.5
Mąka kasztanowa 387 0.0 3.9 85.4 6.1 7.0
Mąka kokosowa 313 0.0 12.0 55.0 16.2 40.0
Wiórki kokosowe 657 2.3 63.2 27.0 5.6 21.1
Dynia pestki łuskane 572 6.8 45.8 18.0 24.5 5.3
Mak niebieski 524 6.1 42.9 24.7 20.1 20.5
Len nasiona 481 6.0 31.0 35.0 24.5 18.0
Sezam nasiona 656 3.7 59.9 10.0 23.2 7.9
Słonecznik nasiona łuskane 577 3.5 43.7 24.6 24.4 6.0
Mąka z dyni 330 0.0 8.5 55.2 32.0 47.6
Cukier 399 0.2 0.0 99.8 0.0 0.0
Miód pszczeli 319 20.0 0.0 79.5 0.3 0.0
Miód sztuczny 330 17.2 0.0 82.5 0.1 0.0
Irysy krówki 418 7.7 10.7 76.1 4.3 0.0
Karmelki nadziewane 373 6.9 0.5 92.0 0.3 0.3
Karmelki nadziewane z witaminami 373 6.9 0.5 92.0 0.3 0.3
Karmelki twarde 393 1.7 0.0 98.2 0.0 0.0
Karmelki twarde z witaminą C 393 1.7 0.0 98.2 0.0 0.0
Żelki 301 24.6 0.0 72.3 3.0 0.0
Kakao 16% proszek 459 4.3 21.7 50.6 18.2 5.7
Kakao rozpuszczalne z witaminami 400 1.8 3.1 89.8 3.8 1.0
Baton "Bounty Milk" 460 8.6 25.2 56.7 4.2 5.4
Baton "Mars" 452 6.6 18.2 68.9 3.6 1.0
Baton "Milky Way" 446 6.1 16.2 71.8 3.6 0.5
Baton "Snickers" 504 5.2 28.9 52.6 9.7 2.9
Baton "Twix" 485 4.2 23.2 64.2 5.3 1.0
Czekolada biała 580 1.1 38.4 51.0 7.7 0.0
Czekolada deserowa 535 0.5 28.9 64.0 5.3 1.4
Czekolada gorzka 559 0.6 34.3 56.6 6.7 1.7
Czekolada kawowa 530 0.9 29.0 62.7 5.5 1.8
Czekolada mleczna 552 0.4 32.8 54.7 9.8 0.7
Czekolada mleczna z orzechami laskowymi 541 1.2 30.9 57.3 8.6 0.4
Czekolada nadziewana 449 8.5 17.6 68.8 3.9 0.3
Czekolada śmietankowa z orzechami laskowymi 593 1.4 42.3 45.7 8.6 2.3
Delicje szampańskie 327 31.3 11.2 52.8 4.1 0.7
Herbatniki 436 3.0 11.0 76.8 8.2 1.3
Herbatniki "Corso" 441 10.4 17.2 67.1 5.0 1.3
Herbatniki z cukrem 461 5.1 17.2 70.7 6.7 1.6
Herbatniki z czekoladą 496 6.9 25.5 61.2 5.9 1.2
Herbatniki w czekoladzie 491 6.0 24.0 63.1 6.3 1.2
Herbatniki w czekoladzie z orzechami 494 5.1 23.7 64.7 6.0 1.2
Herbatniki kakaowe 477 7.3 22.3 62.9 6.9 1.6
Herbatniki kokosowe 483 7.9 25.2 59.8 6.4 4.5
Herbatniki z nadzieniem czekoladowym 500 8.7 27.9 57.3 5.5 1.3
Herbatniki z nadzieniem owocowym 392 21.1 16.1 58.6 3.8 1.5
Herbatniki sezamowe 508 6.9 28.6 55.7 8.1 2.2
Markizy 484 6.7 23.0 64.3 5.6 1.2
Paluszki z kminkiem 494 11.1 30.5 38.9 16.5 1.3
Paluszki solone 383 6.0 4.9 75.2 9.9 1.0
Pierniki alpejskie 367 19.3 9.7 66.3 4.0 0.9
Pierniki beskidzkie 336 17.4 1.6 77.3 3.5 1.0
Wafle nadziewane 521 1.9 27.5 60.7 8.3 1.2
Wafle nadziewane w czekoladzie 556 1.7 33.9 55.6 7.4 0.7
Sezamki 410 27.1 26.4 34.7 10.2 3.5
Sezamki z orzechami 384 33.6 26.1 29.4 9.6 3.3
Chałwa z bakaliami 524 7.3 34.4 39.8 16.5 5.6
Chałwa kakaowa 531 4.4 33.5 45.7 14.6 5.9
Chałwa z orzechami 551 4.3 37.4 38.7 17.7 5.7
Chałwa waniliowa 529 4.6 33.1 46.4 14.2 5.7
Babeczki z kremem śmietankowym 438 14.9 20.4 56.1 8.1 1.1
Babka biszkoptowa 339 19.7 4.2 67.1 8.5 0.8
Babka drożdżowa luksusowa 369 22.5 13.4 55.1 8.0 1.8
Bezy z kremem "Sokoły" 445 11.5 19.6 60.8 7.1 1.4
Bułeczki z jabłkiem i kruszonką 270 39.9 7.0 45.9 6.7 1.5
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem makowym 354 19.2 8.1 63.8 7.8 2.6
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem serowym 339 21.9 6.9 61.7 8.5 1.8
Bułeczki drożdżowe z powidłami śliwkowymi 343 20.3 6.5 65.2 7.0 2.0
Bułeczki drożdżowe z jabłkami 274 38.6 7.2 47.3 6.2 2.2
Ciasto drożdżowe 291 35.9 8.0 47.7 7.7 1.5
Ciasto kruche 438 19.3 23.6 51.4 5.5 1.1
Ciastka drożdżowe z truskawkami 385 19.0 13.6 58.5 8.0 1.8
Ciastka francuskie ze śliwkami 439 22.0 26.6 45.4 5.3 1.6
Ciastka "Karpatki" 459 23.2 30.8 40.7 4.9 0.4
Ciastka "Napoleonki" 349 32.8 16.9 43.5 6.1 0.7
Ciastka ponczowe z kremem 394 22.5 17.3 55.3 4.6 0.8
Ciastka tortowe ze świeżymi owocami 277 40.3 8.8 47.1 3.3 1.9
Eklery z bitą śmietaną 327 40.1 18.0 35.5 5.9 0.4
Faworki luksusowe 515 9.6 31.6 49.5 8.8 1.2
Groszek ptysiowy 479 15.4 30.2 37.6 14.9 1.2
Jabłecznik ze świeżych jabłek 320 30.1 9.3 56.8 3.4 2.2
Jabłka w cieście francuskim 402 26.1 22.7 46.1 4.4 2.2
Jabłka w cieście kruchym 398 24.4 20.2 49.7 5.3 1.8
Jagodzianki 316 25.7 5.2 61.0 7.4 2.0
Keks bakaliowy 391 21.3 17.5 53.7 6.5 3.6
Pączki tradycyjne 415 13.9 15.5 62.1 7.6 1.5
Piernik z bakaliami 376 19.4 12.4 60.9 6.6 2.7
Placek z kruszonką 376 21.8 13.6 56.7 7.5 1.4
Ptysie z bitą śmietaną 348 43.3 24.9 25.7 5.5 0.3
Rolada z masą makową 357 26.4 15.8 46.6 9.4 4.5
Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami 397 30.7 25.1 38.6 5.0 1.7
Sernik bez ciasta 365 30.5 18.3 36.8 13.5 0.7
Sernik krakowski 328 33.5 13.4 38.2 14.0 0.5
Sernik z makiem 450 13.7 23.4 49.0 12.5 3.1
Sernik wiedeński z polewą kakaową 341 36.3 18.1 32.1 12.6 0.5
Sękacz 481 14.3 28.8 45.8 0.0 1.3
Strucla z makiem 369 23.6 15.5 51.2 8.3 4.4
Torcik "Wuzetka" 318 33.4 11.1 49.0 5.8 0.8
Tort ananasowy 309 35.5 10.7 49.0 4.4 0.6
Herbata czarna napar bez cukru 0 99.9 0.0 0.0 0.1 0.0
Herbata czarna napar z cukrem 20 94.9 0.0 5.0 0.1 0.0
Kawa napar bez cukru 2 99.4 0.0 0.3 0.2 0.0
Kawa napar z cukrem 22 94.4 0.0 5.3 0.2 0.0
Sok ananasowy 48 88.0 0.1 11.4 0.3 0.1
Sok z białych winogron 67 83.0 0.2 15.9 0.5 0.1
Sok brzoskwiniowo-pomarańczowy 33 91.4 0.1 7.4 0.7 0.4
Sok buraczany "Barszczyk czerwony" 34 90.7 0.2 7.6 0.8 0.5
Sok cytrynowy 30 92.5 0.3 6.4 0.4 0.1
Sok grejpfrutowy 40 90.0 0.1 9.2 0.5 0.1
Sok jabłkowy 41 89.6 0.1 10.0 0.1 0.0
Sok z jabłek i mango 51 86.6 0.4 12.3 0.4 1.8
Sok z marchwi jabłek i owoców tropikalnych 56 84.6 0.3 14.0 0.7 2.6
Sok marchwiowo-bananowo-jabłkowy 41 89.3 0.1 10.2 0.3 1.0
Sok marchwiowo-brzoskwiniowo-jabłkowy 47 87.5 0.1 11.8 0.4 1.4
Sok marchwiowo-brzoskwiniowy 46 87.9 0.1 11.3 0.5 1.3
Sok marchwiowo-jabłkowo-pomarańczowy 48 87.1 0.2 11.8 0.6 1.9
Sok marchwiowo-jabłkowy 48 86.9 0.2 12.1 0.5 2.2
Sok marchwiowo-morelowo-jabłkowy 41 89.0 0.2 10.2 0.4 1.4
Sok marchwiowo-pomarańczowy 43 88.2 0.1 10.8 0.6 1.7
Sok marchwiowo-śliwkowo-jabłkowy 41 89.0 0.2 10.2 0.4 1.5
Sok marchwiowy 45 88.1 0.1 11.3 0.4 1.3
Sok pomarańczowo-grejpfrutowy 42 89.3 0.1 9.8 0.6 0.1
Sok pomarańczowy 43 89.0 0.1 9.9 0.6 0.1
Sok pomidorowy 18 94.3 0.2 3.8 0.8 1.1
Sok wieloowocowy egzotyczny 56 85.6 0.3 12.7 0.8 0.2
Sok wieloowocowy z owoców krajowych 45 88.6 0.1 10.9 0.2 0.2
Sok wielowarzywny 27 91.8 0.3 5.7 1.0 1.2
Lemoniada 23 94.2 0.0 5.8 0.0 0.0
Napoje gazowane o smaku owocowym 41 89.7 0.0 10.3 0.0 0.0
Napoje typu cola 42 89.4 0.0 10.4 0.0 0.0
Napój jabłkowo-miętowy 40 89.8 0.0 10.1 0.0 0.0
Napój jabłkowy 38 90.4 0.0 9.6 0.0 0.0
Napój jabłkowy z czerwonym winogronem 43 89.3 0.0 10.7 0.0 0.0
Napój jabłkowy z wiśnią 38 90.4 0.0 9.6 0.0 0.0
Napój pomarańczowy 42 89.4 0.0 10.5 0.0 0.0
Napój winogronowy 36 90.9 0.0 9.1 0.0 0.0
Nektar ananasowy 40 89.9 0.1 9.8 0.1 0.1
Nektar z białych grejpfrutów 36 90.8 0.1 8.7 0.2 0.1
Nektar brzoskwiniowy 55 86.0 0.1 13.4 0.3 0.3
Nektar z czarnych porzeczek 47 88.2 0.1 11.3 0.3 0.1
Nektar z różowych grejpfrutów 36 90.9 0.1 8.6 0.2 0.1
Nektar wiśniowy 50 87.3 0.1 12.1 0.3 0.2
Sok grejpfrutowy z witaminami 40 90.0 0.1 9.2 0.5 0.1
Sok jabłkowy z wapniem 41 89.6 0.1 10.0 0.1 0.0
Sok jabłkowy z witaminami 41 89.6 0.1 10.0 0.1 0.0
Sok marchwiowo-bananowo-jabłkowy z witaminami E i C 41 89.3 0.1 10.2 0.3 1.0
Sok marchwiowo-brzoskwiniowo-jabłkowy z witaminami E i C 47 87.5 0.1 11.8 0.4 1.4
Sok marchwiowo-jabłkowy z witaminami E i C 48 86.9 0.2 12.1 0.5 2.2
Sok marchwiowy z witaminą C i wapniem 45 88.1 0.1 11.3 0.4 1.3
Sok pomarańczowy z witaminami 43 89.0 0.1 9.9 0.6 0.1
Sok pomidorowy z witaminami C i E 18 94.3 0.2 3.8 0.8 1.1
Sok wieloowocowy egzotyczny z witaminami 56 85.6 0.3 12.7 0.8 0.2
Napój jabłkowy z czerwonym winogronem i witaminami 43 89.3 0.0 10.7 0.0 0.0
Napój jabłkowy z wiśnią i witaminami 38 90.4 0.0 9.6 0.0 0.0
Napój jabłkowy z witaminami 38 90.4 0.0 9.6 0.0 0.0
Napój pomarańczowy z witaminami 42 89.4 0.0 10.5 0.0 0.0
Napój winogronowy z witaminami 36 90.9 0.0 9.1 0.0 0.0
Nektar ananasowy z witaminami 40 89.9 0.1 9.8 0.1 0.1
Nektar z białych grejpfrutów z witaminami 36 90.8 0.1 8.7 0.2 0.1
Nektar brzoskwiniowy z witaminami 55 86.0 0.1 13.4 0.3 0.3
Nektar z czarnych porzeczek z witaminami 47 88.2 0.1 11.3 0.3 0.1
Nektar z różowych grejpfrutów z witaminami 36 90.9 0.1 8.6 0.2 0.1
Nektar wiśniowy z witaminami 50 87.3 0.1 12.1 0.3 0.2
Piwo pełne 49 91.0 0.0 3.8 0.5 0.0
Szampan 76 88.4 0.0 1.4 0.3 0.0
Wermut słodki 155 71.1 0.0 15.9 0.0 0.0
Wino białe półwytrawne 81 86.6 0.0 3.7 0.0 0.0
Wino białe słodkie 96 83.5 0.0 5.9 0.2 0.0
Wino białe wytrawne 67 90.2 0.0 0.6 0.1 0.0
Wino czerwone 68 89.9 0.0 0.2 0.1 0.0
Wódki 222 68.3 0.0 0.0 0.0 0.0
Spirytus rektyfikowany 657 24.9 0.0 0.0 0.0 0.0
Drożdże piekarskie prasowane 106 70.6 2.0 14.5 11.3 7.4
Chipsy bekonowe 557 0.9 38.0 52.2 5.9 8.7
Chipsy paprykowe 569 0.7 40.0 50.4 6.0 8.4
Chipsy solone 572 1.2 40.7 49.9 5.6 8.3
Majonez domowy z olejem rzepakowym 726 15.9 79.0 2.6 1.3 0.1
Majonez domowy z olejem słonecznikowym 726 15.9 79.0 2.6 1.3 0.1
Musztarda 165 62.9 6.4 22.0 5.7 1.7
Przyprawa "Jarzynka" 96 19.0 0.4 23.3 1.9 4.0
Sól biała 0 0.5 0.0 0.0 0.0 0.0
Żelatyna 338 14.0 0.1 0.0 84.2 0.0
Budyń w proszku 364 8.9 0.1 90.5 0.3 0.2
Kisiel w proszku 371 6.8 0.0 92.7 0.2 0.1
Pyzy ziemniaczane w proszku 331 10.7 1.4 77.3 5.1 5.8