Kabanosy z kurczaka ma 248 kcal (992 kJ) na 100g produktu.
Kabanosy z kurczaka to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
248 kcal |
992 kJ |
CHOLESTEROL | 97.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 240 mg |
OMEGA-6 2,060 mg |
OMEGA-9 7,690 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 8 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 3,827 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 5,550 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 9,990 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 21,858 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
56.6 g | 17.4 g | 0.1 g | 22.8 g | 3.1 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 0.10 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 18.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.11 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.26 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.51 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.42 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 9.50 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 9.50 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.19 | μg |
Witamina E | 0.33 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 885.00 | mg |
Sól | 2.21 | g |
Potas | 415.00 | mg |
Wapń | 13.00 | mg |
Fosfor | 259.00 | mg |
Magnez | 39.00 | mg |
Żelazo | 1.00 | mg |
Cynk | 1.35 | mg |
Miedź | 0.12 | mg |
Mangan | 0.05 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.31 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.07 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 3.55 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.02 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 1.60 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.74 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 6.84 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.11 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 1.95 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.15 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.11 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.02 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.02 | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.05 | g |
Izoleucyna | 1,268 | mg |
Leucyna | 1,638 | mg |
Lizyna | 2,032 | mg |
Metionina | 617 | mg |
Cystyna | 273 | mg |
Fenyloalanina | 824 | mg |
Tyrozyna | 764 | mg |
Treonina | 942 | mg |
Tryptofan | 350 | mg |
Walina | 1,354 | mg |
Arginina | 1,175 | mg |
Histydyna | 935 | mg |
Alanina | 1,440 | mg |
Kwas asparaginowy | 2,227 | mg |
Kwas glutaminowy | 3,622 | mg |
Glicyna | 1,346 | mg |
Prolina | 1,066 | mg |
Seryna | 927 | mg |