Chleb żytni razowy ma 227 kcal (908 kJ) na 100g produktu.
Chleb żytni razowy to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
227 kcal |
908 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 80 mg |
OMEGA-6 920 mg |
OMEGA-9 390 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 2 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 2,180 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 47 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 300 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 1,390 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 5,724 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
39.2 g | 1.7 g | 51.2 g | 5.9 g | 2.0 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 1.60 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 37.20 | g |
Błonnik pokarmowy | 8.40 | g |
Witamina A | - | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.14 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.10 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.86 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.17 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 28.50 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 0.86 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 457.00 | mg |
Sól | 1.14 | g |
Potas | 279.00 | mg |
Wapń | 25.00 | mg |
Fosfor | 204.00 | mg |
Magnez | 64.00 | mg |
Żelazo | 2.30 | mg |
Cynk | 2.54 | mg |
Miedź | 0.24 | mg |
Mangan | 2.74 | mg |
Jod | 2.70 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.29 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.01 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 0.37 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.02 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.92 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.08 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 256 | mg |
Leucyna | 387 | mg |
Lizyna | 202 | mg |
Metionina | 115 | mg |
Cystyna | 178 | mg |
Fenyloalanina | 270 | mg |
Tyrozyna | 202 | mg |
Treonina | 205 | mg |
Tryptofan | 51 | mg |
Walina | 356 | mg |
Arginina | 306 | mg |
Histydyna | 153 | mg |
Alanina | 279 | mg |
Kwas asparaginowy | 486 | mg |
Kwas glutaminowy | 1,367 | mg |
Glicyna | 282 | mg |
Prolina | 575 | mg |
Seryna | 259 | mg |