Ser salami pełnotłusty ma 354 kcal (1416 kJ) na 100g produktu.
Ser salami pełnotłusty to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
354 kcal |
1,416 kJ |
| CHOLESTEROL | 82.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 390 mg |
OMEGA-6 370 mg |
OMEGA-9 8,960 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 1 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 3,486 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 0 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 16,770 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 9,720 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 24,264 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 43.0 g | 28.1 g | 0.1 g | 25.2 g | 3.6 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | - | g |
| Laktoza | 0.10 | g |
| Skrobia | - | g |
| Błonnik pokarmowy | - | g |
| Witamina A | 289.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.04 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.03 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 20.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 20.00 | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 0.25 | μg |
| Witamina E | 0.44 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 585.00 | mg |
| Sól | 1.46 | g |
| Potas | 89.00 | mg |
| Wapń | 817.00 | mg |
| Fosfor | 501.00 | mg |
| Magnez | 27.00 | mg |
| Żelazo | 0.40 | mg |
| Cynk | 3.59 | mg |
| Miedź | 0.06 | mg |
| Mangan | 0.04 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | 0.84 | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | 0.53 | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.32 | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.75 | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 0.93 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 2.97 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.30 | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 6.90 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | 0.26 | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 2.97 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.37 | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | 0.19 | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.71 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.30 | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 7.39 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.37 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.39 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 1,127 | mg |
| Leucyna | 2,058 | mg |
| Lizyna | 1,856 | mg |
| Metionina | 590 | mg |
| Cystyna | 138 | mg |
| Fenyloalanina | 1,254 | mg |
| Tyrozyna | 1,372 | mg |
| Treonina | 934 | mg |
| Tryptofan | 367 | mg |
| Walina | 1,603 | mg |
| Arginina | 799 | mg |
| Histydyna | 678 | mg |
| Alanina | 728 | mg |
| Kwas asparaginowy | 1,675 | mg |
| Kwas glutaminowy | 5,581 | mg |
| Glicyna | 462 | mg |
| Prolina | 2,588 | mg |
| Seryna | 1,388 | mg |