Szynka wiejska ma 126 kcal (504 kJ) na 100g produktu.
Szynka wiejska to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
126 kcal |
504 kJ |
CHOLESTEROL | 53.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 40 mg |
OMEGA-6 370 mg |
OMEGA-9 1,840 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 6 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 3,306 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 1 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 1,930 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 2,250 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 19,289 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
73.2 g | 4.5 g | 0.9 g | 20.4 g | 1.0 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 0.90 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | - | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.56 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.57 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.27 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 1.70 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.70 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.53 | μg |
Witamina E | 0.23 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 817.00 | mg |
Sól | 2.04 | g |
Potas | 278.00 | mg |
Wapń | 4.00 | mg |
Fosfor | 146.00 | mg |
Magnez | 15.00 | mg |
Żelazo | 0.80 | mg |
Cynk | 1.86 | mg |
Miedź | 0.05 | mg |
Mangan | - | mg |
Jod | 1.20 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.07 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.00 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.67 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.11 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 1.73 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.35 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.04 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.02 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 1,227 | mg |
Leucyna | 1,654 | mg |
Lizyna | 1,773 | mg |
Metionina | 600 | mg |
Cystyna | 250 | mg |
Fenyloalanina | 847 | mg |
Tyrozyna | 733 | mg |
Treonina | 1,117 | mg |
Tryptofan | 283 | mg |
Walina | 1,086 | mg |
Arginina | 1,331 | mg |
Histydyna | 725 | mg |
Alanina | 1,216 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,871 | mg |
Kwas glutaminowy | 3,126 | mg |
Glicyna | 977 | mg |
Prolina | 791 | mg |
Seryna | 799 | mg |