Kiełbaski bawarskie ma 253 kcal (1012 kJ) na 100g produktu.
Kiełbaski bawarskie to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
253 kcal |
1,012 kJ |
CHOLESTEROL | 63.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 260 mg |
OMEGA-6 1,540 mg |
OMEGA-9 8,620 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 4 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,677 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 7,560 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
11 | 10,420 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 16,739 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
61.0 g | 20.1 g | 0.4 g | 17.6 g | 0.9 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | 0.10 | g |
Witamina A | 2.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.32 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.28 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.18 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 1.90 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.90 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.54 | μg |
Witamina E | 0.43 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 672.00 | mg |
Sól | 1.68 | g |
Potas | 185.00 | mg |
Wapń | 15.00 | mg |
Fosfor | 108.00 | mg |
Magnez | 13.00 | mg |
Żelazo | 1.30 | mg |
Cynk | 2.39 | mg |
Miedź | 0.06 | mg |
Mangan | 0.06 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.01 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.48 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.02 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 4.16 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.03 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 2.63 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.02 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.05 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.02 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.61 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.04 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 7.84 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.06 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 1.41 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.20 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.13 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.04 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.02 | g |
Izoleucyna | 895 | mg |
Leucyna | 1,471 | mg |
Lizyna | 1,538 | mg |
Metionina | 483 | mg |
Cystyna | 230 | mg |
Fenyloalanina | 710 | mg |
Tyrozyna | 641 | mg |
Treonina | 861 | mg |
Tryptofan | 241 | mg |
Walina | 949 | mg |
Arginina | 1,172 | mg |
Histydyna | 666 | mg |
Alanina | 1,045 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,632 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,690 | mg |
Glicyna | 891 | mg |
Prolina | 775 | mg |
Seryna | 710 | mg |