Salami luksusowe ma 535 kcal (2140 kJ) na 100g produktu.
Salami luksusowe to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
535 kcal |
2,140 kJ |
CHOLESTEROL | 106.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 380 mg |
OMEGA-6 2,800 mg |
OMEGA-9 24,380 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 7 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 4,039 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
2 | 1 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 16,100 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 27,560 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 21,692 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26.1 g | 48.8 g | 1.2 g | 22.8 g | 1.1 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 0.60 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | 0.10 | g |
Witamina A | 6.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.33 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.22 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.64 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.34 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 3.90 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 3.90 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.75 | μg |
Witamina E | 1.06 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 1,040.00 | mg |
Sól | 2.60 | g |
Potas | 222.00 | mg |
Wapń | 10.00 | mg |
Fosfor | 144.00 | mg |
Magnez | 18.00 | mg |
Żelazo | 2.00 | mg |
Cynk | 3.02 | mg |
Miedź | 0.08 | mg |
Mangan | 0.06 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.03 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.83 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.12 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 9.64 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.15 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 5.15 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.09 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.32 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.11 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 1.84 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.22 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 21.52 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.37 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 2.65 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.37 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.15 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.01 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 1,318 | mg |
Leucyna | 1,881 | mg |
Lizyna | 2,017 | mg |
Metionina | 631 | mg |
Cystyna | 293 | mg |
Fenyloalanina | 982 | mg |
Tyrozyna | 829 | mg |
Treonina | 1,106 | mg |
Tryptofan | 278 | mg |
Walina | 1,185 | mg |
Arginina | 1,487 | mg |
Histydyna | 803 | mg |
Alanina | 1,357 | mg |
Kwas asparaginowy | 2,087 | mg |
Kwas glutaminowy | 3,510 | mg |
Glicyna | 1,176 | mg |
Prolina | 935 | mg |
Seryna | 923 | mg |