Groszek ptysiowy ma 479 kcal (1916 kJ) na 100g produktu.
Groszek ptysiowy to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
479 kcal |
1,916 kJ |
| CHOLESTEROL | 281.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 570 mg |
OMEGA-6 3,720 mg |
OMEGA-9 15,000 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 7 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,277 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
4 | 37 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 8,620 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 19,290 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 14,315 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 15.4 g | 30.2 g | 37.6 g | 14.9 g | 1.9 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 0.10 | g |
| Laktoza | 0.10 | g |
| Skrobia | 35.30 | g |
| Błonnik pokarmowy | 1.20 | g |
| Witamina A | 363.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.45 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.51 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.07 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 38.90 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 38.90 | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 2.58 | μg |
| Witamina E | 5.22 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 529.00 | mg |
| Sól | 1.32 | g |
| Potas | 161.00 | mg |
| Wapń | 48.00 | mg |
| Fosfor | 194.00 | mg |
| Magnez | 18.00 | mg |
| Żelazo | 2.30 | mg |
| Cynk | 1.66 | mg |
| Miedź | 0.09 | mg |
| Mangan | 0.15 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.05 | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.04 | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 0.42 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.21 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 4.96 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 2.88 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | 0.06 | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.17 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 14.68 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.11 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | 0.04 | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 3.70 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.51 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.02 | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.06 | g |
| Izoleucyna | 737 | mg |
| Leucyna | 1,183 | mg |
| Lizyna | 738 | mg |
| Metionina | 420 | mg |
| Cystyna | 403 | mg |
| Fenyloalanina | 797 | mg |
| Tyrozyna | 472 | mg |
| Treonina | 595 | mg |
| Tryptofan | 183 | mg |
| Walina | 876 | mg |
| Arginina | 793 | mg |
| Histydyna | 347 | mg |
| Alanina | 717 | mg |
| Kwas asparaginowy | 1,008 | mg |
| Kwas glutaminowy | 3,128 | mg |
| Glicyna | 512 | mg |
| Prolina | 1,025 | mg |
| Seryna | 976 | mg |