Kapusta włoska ma 43 kcal (172 kJ) na 100g produktu.
Kapusta włoska to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
43 kcal |
172 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 230 mg |
OMEGA-6 80 mg |
OMEGA-9 10 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 63 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 481 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
5 | 6 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
1 | 60 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 320 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 3,126 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
87.3 g | 0.4 g | 7.8 g | 3.3 g | 1.2 g |
Glukoza | 1.10 | g |
Fruktoza | 1.10 | g |
Sacharoza | 0.80 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 0.10 | g |
Błonnik pokarmowy | 2.60 | g |
Witamina A | 7.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.10 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.26 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.60 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.30 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 80.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | 60.00 | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 2.00 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 9.00 | mg |
Sól | 0.02 | g |
Potas | 306.00 | mg |
Wapń | 77.00 | mg |
Fosfor | 49.00 | mg |
Magnez | 16.00 | mg |
Żelazo | 0.40 | mg |
Cynk | 0.27 | mg |
Miedź | 0.09 | mg |
Mangan | 0.31 | mg |
Jod | 2.60 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.06 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | - | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.01 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | - | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.08 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.23 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 143 | mg |
Leucyna | 246 | mg |
Lizyna | 143 | mg |
Metionina | 48 | mg |
Cystyna | 52 | mg |
Fenyloalanina | 140 | mg |
Tyrozyna | 86 | mg |
Treonina | 174 | mg |
Tryptofan | 49 | mg |
Walina | 195 | mg |
Arginina | 385 | mg |
Histydyna | 118 | mg |
Alanina | 235 | mg |
Kwas asparaginowy | 303 | mg |
Kwas glutaminowy | 403 | mg |
Glicyna | 220 | mg |
Prolina | 169 | mg |
Seryna | 191 | mg |