Sałatka pikantna z makreli ma 185 kcal (740 kJ) na 100g produktu.
Sałatka pikantna z makreli to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
185 kcal |
740 kJ |
| CHOLESTEROL | 36.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 1,910 mg |
OMEGA-6 1,710 mg |
OMEGA-9 6,410 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 17 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,798 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 4 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 2,170 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 10,030 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 9,761 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 67.0 g | 13.2 g | 6.9 g | 10.2 g | 2.7 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 2.80 | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 0.10 | g |
| Błonnik pokarmowy | 1.30 | g |
| Witamina A | 144.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.11 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.21 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 4.38 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.44 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 8.30 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 8.30 | μg |
| Witamina C | 8.30 | mg |
| Witamina D | 1.39 | μg |
| Witamina E | 2.96 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 621.00 | mg |
| Sól | 1.55 | g |
| Potas | 425.00 | mg |
| Wapń | 25.00 | mg |
| Fosfor | 141.00 | mg |
| Magnez | 31.00 | mg |
| Żelazo | 0.90 | mg |
| Cynk | 0.46 | mg |
| Miedź | 0.12 | mg |
| Mangan | 0.12 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.40 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.30 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 0.43 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | 0.04 | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.41 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 4.77 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.46 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | 0.77 | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 1.63 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.94 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.08 | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.30 | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.06 | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.53 | g |
| Izoleucyna | 485 | mg |
| Leucyna | 798 | mg |
| Lizyna | 764 | mg |
| Metionina | 276 | mg |
| Cystyna | 104 | mg |
| Fenyloalanina | 391 | mg |
| Tyrozyna | 289 | mg |
| Treonina | 440 | mg |
| Tryptofan | 127 | mg |
| Walina | 539 | mg |
| Arginina | 549 | mg |
| Histydyna | 371 | mg |
| Alanina | 835 | mg |
| Kwas asparaginowy | 1,071 | mg |
| Kwas glutaminowy | 1,765 | mg |
| Glicyna | 616 | mg |
| Prolina | 368 | mg |
| Seryna | 413 | mg |