Parówki z kurczaka ma 261 kcal (1044 kJ) na 100g produktu.
Parówki z kurczaka to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
261 kcal |
1,044 kJ |
| CHOLESTEROL | 65.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 130 mg |
OMEGA-6 1,870 mg |
OMEGA-9 10,880 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 3 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,236 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 4 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 7,450 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 12,880 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 10,344 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 60.8 g | 22.4 g | 4.2 g | 10.8 g | 1.8 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 0.10 | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 4.00 | g |
| Błonnik pokarmowy | 0.10 | g |
| Witamina A | 8.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.12 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 2.82 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.14 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 5.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 5.00 | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 0.35 | μg |
| Witamina E | 0.20 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 548.00 | mg |
| Sól | 1.37 | g |
| Potas | 141.00 | mg |
| Wapń | 45.00 | mg |
| Fosfor | 114.00 | mg |
| Magnez | 16.00 | mg |
| Żelazo | 1.10 | mg |
| Cynk | 0.68 | mg |
| Miedź | 0.06 | mg |
| Mangan | 0.03 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 0.02 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.34 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.08 | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 4.95 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | 0.02 | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 1.95 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | 0.09 | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.02 | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 1.15 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 9.57 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.14 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 1.78 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.10 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.09 | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.01 | g |
| Izoleucyna | 531 | mg |
| Leucyna | 842 | mg |
| Lizyna | 877 | mg |
| Metionina | 291 | mg |
| Cystyna | 134 | mg |
| Fenyloalanina | 410 | mg |
| Tyrozyna | 337 | mg |
| Treonina | 457 | mg |
| Tryptofan | 134 | mg |
| Walina | 568 | mg |
| Arginina | 628 | mg |
| Histydyna | 349 | mg |
| Alanina | 703 | mg |
| Kwas asparaginowy | 1,022 | mg |
| Kwas glutaminowy | 1,651 | mg |
| Glicyna | 822 | mg |
| Prolina | 607 | mg |
| Seryna | 438 | mg |