Serek termizowany pieczarkowy ma 113 kcal (452 kJ) na 100g produktu.
Serek termizowany pieczarkowy to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
113 kcal |
452 kJ |
| CHOLESTEROL | 14.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 70 mg |
OMEGA-6 100 mg |
OMEGA-9 1,270 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 2 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 1,797 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
2 | 3 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 2,310 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 1,440 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 15,181 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 74.9 g | 4.0 g | 3.5 g | 15.9 g | 1.7 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | - | g |
| Laktoza | 2.70 | g |
| Skrobia | - | g |
| Błonnik pokarmowy | 0.30 | g |
| Witamina A | 32.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.46 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.86 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.08 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 24.10 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 24.10 | μg |
| Witamina C | 0.70 | mg |
| Witamina D | 0.34 | μg |
| Witamina E | 0.08 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 387.00 | mg |
| Sól | 0.97 | g |
| Potas | 136.00 | mg |
| Wapń | 80.00 | mg |
| Fosfor | 213.00 | mg |
| Magnez | 12.00 | mg |
| Żelazo | 0.30 | mg |
| Cynk | 0.83 | mg |
| Miedź | 0.08 | mg |
| Mangan | 0.03 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | 0.13 | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | 0.07 | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.03 | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.10 | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 0.13 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.42 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.03 | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.94 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | 0.03 | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 0.43 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.07 | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | 0.03 | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.10 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.03 | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 1.04 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.10 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.07 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 778 | mg |
| Leucyna | 1,348 | mg |
| Lizyna | 1,068 | mg |
| Metionina | 387 | mg |
| Cystyna | 112 | mg |
| Fenyloalanina | 724 | mg |
| Tyrozyna | 797 | mg |
| Treonina | 718 | mg |
| Tryptofan | 217 | mg |
| Walina | 1,022 | mg |
| Arginina | 507 | mg |
| Histydyna | 415 | mg |
| Alanina | 479 | mg |
| Kwas asparaginowy | 1,069 | mg |
| Kwas glutaminowy | 3,456 | mg |
| Glicyna | 292 | mg |
| Prolina | 1,555 | mg |
| Seryna | 955 | mg |