Sernik z makiem ma 450 kcal (1800 kJ) na 100g produktu.
Sernik z makiem to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
450 kcal |
1,800 kJ |
CHOLESTEROL | 121.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 100 mg |
OMEGA-6 3,530 mg |
OMEGA-9 5,970 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 2 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 1,214 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
4 | 42 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
11 | 12,130 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 9,600 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 11,927 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13.7 g | 23.4 g | 49.0 g | 12.5 g | 1.4 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 26.40 | g |
Laktoza | 1.20 | g |
Skrobia | 11.60 | g |
Błonnik pokarmowy | 3.10 | g |
Witamina A | 211.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.28 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.34 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.10 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 18.70 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 18.70 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.51 | μg |
Witamina E | 0.92 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 105.00 | mg |
Sól | 0.26 | g |
Potas | 231.00 | mg |
Wapń | 255.00 | mg |
Fosfor | 292.00 | mg |
Magnez | 64.00 | mg |
Żelazo | 1.80 | mg |
Cynk | 1.16 | mg |
Miedź | 0.10 | mg |
Mangan | 0.51 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | 0.08 | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | 0.09 | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.09 | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.31 | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.46 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 1.99 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.22 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 6.99 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.13 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 1.76 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.01 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.16 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.06 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.41 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.05 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 5.29 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 3.53 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.08 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.02 | g |
Izoleucyna | 596 | mg |
Leucyna | 994 | mg |
Lizyna | 710 | mg |
Metionina | 293 | mg |
Cystyna | 189 | mg |
Fenyloalanina | 585 | mg |
Tyrozyna | 454 | mg |
Treonina | 532 | mg |
Tryptofan | 162 | mg |
Walina | 766 | mg |
Arginina | 667 | mg |
Histydyna | 310 | mg |
Alanina | 492 | mg |
Kwas asparaginowy | 900 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,701 | mg |
Glicyna | 377 | mg |
Prolina | 1,018 | mg |
Seryna | 713 | mg |