Chleb żytni razowy litewski ma 237 kcal (948 kJ) na 100g produktu.
Chleb żytni razowy litewski to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
237 kcal |
948 kJ |
| CHOLESTEROL | 1.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 80 mg |
OMEGA-6 870 mg |
OMEGA-9 370 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 2 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 1,907 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
4 | 47 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 290 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 1,320 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 6,358 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 37.2 g | 1.7 g | 52.6 g | 6.6 g | 1.9 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 2.90 | g |
| Laktoza | 1.30 | g |
| Skrobia | 35.20 | g |
| Błonnik pokarmowy | 7.80 | g |
| Witamina A | - | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.14 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.16 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.89 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.16 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 35.40 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 35.40 | μg |
| Witamina C | 0.10 | mg |
| Witamina D | - | μg |
| Witamina E | 0.80 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 357.00 | mg |
| Sól | 0.89 | g |
| Potas | 314.00 | mg |
| Wapń | 60.00 | mg |
| Fosfor | 215.00 | mg |
| Magnez | 61.00 | mg |
| Żelazo | 2.20 | mg |
| Cynk | 2.49 | mg |
| Miedź | 0.23 | mg |
| Mangan | 2.55 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.28 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 0.01 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 0.36 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.01 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.87 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.08 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 298 | mg |
| Leucyna | 452 | mg |
| Lizyna | 288 | mg |
| Metionina | 133 | mg |
| Cystyna | 175 | mg |
| Fenyloalanina | 302 | mg |
| Tyrozyna | 232 | mg |
| Treonina | 233 | mg |
| Tryptofan | 61 | mg |
| Walina | 405 | mg |
| Arginina | 318 | mg |
| Histydyna | 170 | mg |
| Alanina | 299 | mg |
| Kwas asparaginowy | 535 | mg |
| Kwas glutaminowy | 1,476 | mg |
| Glicyna | 284 | mg |
| Prolina | 632 | mg |
| Seryna | 298 | mg |