Ile kalorii ma Dorsz świeży?

Dorsz świeży ma 77 kcal (308 kJ) na 100g produktu.
Dorsz świeży to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Dorsz świeży

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
77
kcal
308
kJ
CHOLESTEROL 50.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
190
mg
OMEGA-6
30
mg
OMEGA-9
110
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
10 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
11 827 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
0 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
2 100 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
9 330 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 16,859 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
80.4 g 0.7 g 0.0 g 17.7 g 1.2 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza - g
Laktoza - g
Skrobia - g
Błonnik pokarmowy - g

Witaminy

Witamina A 7.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.06 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.05 mg
Witamina B3 (Niacyna) 2.30 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.20 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 12.00 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 12.00 μg
Witamina C 2.00 mg
Witamina D 1.00 μg
Witamina E 0.44 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 72.00 mg
Sól 0.18 g
Potas 356.00 mg
Wapń 9.00 mg
Fosfor 184.00 mg
Magnez 25.00 mg
Żelazo 0.40 mg
Cynk 0.50 mg
Miedź 0.05 mg
Mangan 0.02 mg
Jod 110.00 μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 - g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 0.08 g
Kwas Margarynowy C17:0 - g
Kwas Sterynowy C18:0 0.02 g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 0.02 g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 0.06 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 0.02 g
Kwas Erukowy C22:1 0.01 g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.02 g
Kwas a-linolenowy C18:3 - g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 0.01 g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 0.06 g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 0.01 g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 0.12 g

Aminokwasy

Izoleucyna 856 mg
Leucyna 1,461 mg
Lizyna 1,772 mg
Metionina 519 mg
Cystyna 216 mg
Fenyloalanina 726 mg
Tyrozyna 614 mg
Treonina 839 mg
Tryptofan 207 mg
Walina 942 mg
Arginina 1,046 mg
Histydyna 450 mg
Alanina 1,228 mg
Kwas asparaginowy 1,738 mg
Kwas glutaminowy 2,706 mg
Glicyna 813 mg
Prolina 709 mg
Seryna 856 mg