Makrela świeża ma 182 kcal (728 kJ) na 100g produktu.
Makrela świeża to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
182 kcal |
728 kJ |
CHOLESTEROL | 75.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 2,290 mg |
OMEGA-6 340 mg |
OMEGA-9 4,650 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 10 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 1,017 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 3,440 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 7,280 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 17,861 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
68.1 g | 11.9 g | 0.0 g | 18.7 g | 1.3 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 100.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.13 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.33 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.50 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.63 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 10.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 10.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 5.00 | μg |
Witamina E | 1.25 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 95.00 | mg |
Sól | 0.24 | g |
Potas | 396.00 | mg |
Wapń | 12.00 | mg |
Fosfor | 244.00 | mg |
Magnez | 30.00 | mg |
Żelazo | 1.00 | mg |
Cynk | 0.39 | mg |
Miedź | 0.16 | mg |
Mangan | 0.04 | mg |
Jod | 45.00 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.83 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.93 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.68 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.82 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 1.54 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.95 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | 1.34 | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.17 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.25 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.17 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.63 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.13 | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 1.12 | g |
Izoleucyna | 940 | mg |
Leucyna | 1,552 | mg |
Lizyna | 1,491 | mg |
Metionina | 552 | mg |
Cystyna | 192 | mg |
Fenyloalanina | 724 | mg |
Tyrozyna | 552 | mg |
Treonina | 836 | mg |
Tryptofan | 233 | mg |
Walina | 1,043 | mg |
Arginina | 1,000 | mg |
Histydyna | 724 | mg |
Alanina | 1,622 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,829 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,734 | mg |
Glicyna | 1,216 | mg |
Prolina | 681 | mg |
Seryna | 776 | mg |