Śledź w oleju ma 304 kcal (1216 kJ) na 100g produktu.
Śledź w oleju to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
304 kcal |
1,216 kJ |
CHOLESTEROL | 65.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 2,990 mg |
OMEGA-6 3,680 mg |
OMEGA-9 14,550 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 8 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,492 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 3,240 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 21,220 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 15,681 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
53.8 g | 26.5 g | 0.0 g | 16.4 g | 3.3 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 22.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.13 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.92 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.38 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 5.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 5.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 20.22 | μg |
Witamina E | 4.70 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 562.00 | mg |
Sól | 1.41 | g |
Potas | 241.00 | mg |
Wapń | 33.00 | mg |
Fosfor | 221.00 | mg |
Magnez | 28.00 | mg |
Żelazo | 0.90 | mg |
Cynk | 1.13 | mg |
Miedź | 0.24 | mg |
Mangan | 0.02 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.65 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.05 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 2.06 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.02 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.39 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.07 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.99 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 10.11 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 1.49 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | 1.96 | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 3.62 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 1.41 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.06 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.68 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.10 | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.63 | g |
Izoleucyna | 862 | mg |
Leucyna | 1,310 | mg |
Lizyna | 1,310 | mg |
Metionina | 499 | mg |
Cystyna | 124 | mg |
Fenyloalanina | 593 | mg |
Tyrozyna | 557 | mg |
Treonina | 719 | mg |
Tryptofan | 209 | mg |
Walina | 1,025 | mg |
Arginina | 972 | mg |
Histydyna | 352 | mg |
Alanina | 1,023 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,577 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,366 | mg |
Glicyna | 1,023 | mg |
Prolina | 990 | mg |
Seryna | 889 | mg |