Wieprzowina łopatka ma 160 kcal (640 kJ) na 100g produktu.
Wieprzowina łopatka to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
160 kcal |
640 kJ |
| CHOLESTEROL | 61.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 80 mg |
OMEGA-6 630 mg |
OMEGA-9 3,970 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 8 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 759 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 3,340 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 4,680 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 19,422 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 71.6 g | 8.6 g | 0.0 g | 20.6 g | -0.8 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | - | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | - | g |
| Błonnik pokarmowy | - | g |
| Witamina A | - | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.60 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.28 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 5.93 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.30 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 3.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 3.00 | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 0.70 | μg |
| Witamina E | 0.40 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 61.00 | mg |
| Sól | 0.15 | g |
| Potas | 358.00 | mg |
| Wapń | 5.00 | mg |
| Fosfor | 159.00 | mg |
| Magnez | 19.00 | mg |
| Żelazo | 1.10 | mg |
| Cynk | 2.68 | mg |
| Miedź | 0.07 | mg |
| Mangan | 0.01 | mg |
| Jod | 1.00 | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.12 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.91 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 1.28 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.21 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 3.76 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.63 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.08 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 1,001 | mg |
| Leucyna | 1,746 | mg |
| Lizyna | 1,809 | mg |
| Metionina | 594 | mg |
| Cystyna | 253 | mg |
| Fenyloalanina | 852 | mg |
| Tyrozyna | 758 | mg |
| Treonina | 1,178 | mg |
| Tryptofan | 286 | mg |
| Walina | 1,130 | mg |
| Arginina | 1,323 | mg |
| Histydyna | 712 | mg |
| Alanina | 1,297 | mg |
| Kwas asparaginowy | 1,878 | mg |
| Kwas glutaminowy | 3,100 | mg |
| Glicyna | 1,123 | mg |
| Prolina | 804 | mg |
| Seryna | 756 | mg |