Migdały ma 604 kcal (2416 kJ) na 100g produktu.
Migdały to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
604 kcal |
2,416 kJ |
| CHOLESTEROL | 0.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 400 mg |
OMEGA-6 10,500 mg |
OMEGA-9 33,650 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 34 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 1,798 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 20 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 4,740 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 44,550 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 19,363 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 4.5 g | 52.0 g | 20.5 g | 20.0 g | 3.0 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 4.20 | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 2.70 | g |
| Błonnik pokarmowy | 12.90 | g |
| Witamina A | - | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.21 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.78 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 3.40 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.11 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 96.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
| Witamina C | 5.60 | mg |
| Witamina D | - | μg |
| Witamina E | 24.00 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 14.00 | mg |
| Sól | 0.04 | g |
| Potas | 778.00 | mg |
| Wapń | 239.00 | mg |
| Fosfor | 454.00 | mg |
| Magnez | 269.00 | mg |
| Żelazo | 3.00 | mg |
| Cynk | 3.19 | mg |
| Miedź | 1.00 | mg |
| Mangan | 1.70 | mg |
| Jod | 2.00 | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.30 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 3.44 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 1.00 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.30 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 33.30 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.05 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 10.50 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.40 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 697 | mg |
| Leucyna | 1,333 | mg |
| Lizyna | 576 | mg |
| Metionina | 198 | mg |
| Cystyna | 310 | mg |
| Fenyloalanina | 955 | mg |
| Tyrozyna | 611 | mg |
| Treonina | 636 | mg |
| Tryptofan | 310 | mg |
| Walina | 886 | mg |
| Arginina | 2,150 | mg |
| Histydyna | 482 | mg |
| Alanina | 808 | mg |
| Kwas asparaginowy | 2,021 | mg |
| Kwas glutaminowy | 5,102 | mg |
| Glicyna | 1,066 | mg |
| Prolina | 1,084 | mg |
| Seryna | 774 | mg |