Pyzy ziemniaczane w proszku ma 331 kcal (1324 kJ) na 100g produktu.
Pyzy ziemniaczane w proszku to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
331 kcal |
1,324 kJ |
| CHOLESTEROL | 0.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 190 mg |
OMEGA-6 630 mg |
OMEGA-9 30 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 6 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 5,516 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 77 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 260 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 850 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 4,856 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 10.7 g | 1.4 g | 77.3 g | 5.1 g | 5.5 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 0.60 | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 70.90 | g |
| Błonnik pokarmowy | 5.80 | g |
| Witamina A | - | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.24 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.14 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 4.72 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.75 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | - | μg |
| Witamina E | 0.15 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 1,192.00 | mg |
| Sól | 2.98 | g |
| Potas | 1,128.00 | mg |
| Wapń | 14.00 | mg |
| Fosfor | 146.00 | mg |
| Magnez | 52.00 | mg |
| Żelazo | 2.50 | mg |
| Cynk | 1.27 | mg |
| Miedź | 0.24 | mg |
| Mangan | 0.33 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.20 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 0.06 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.01 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 0.02 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.63 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.19 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 246 | mg |
| Leucyna | 392 | mg |
| Lizyna | 311 | mg |
| Metionina | 84 | mg |
| Cystyna | 38 | mg |
| Fenyloalanina | 261 | mg |
| Tyrozyna | 178 | mg |
| Treonina | 244 | mg |
| Tryptofan | 107 | mg |
| Walina | 303 | mg |
| Arginina | 323 | mg |
| Histydyna | 98 | mg |
| Alanina | 289 | mg |
| Kwas asparaginowy | 804 | mg |
| Kwas glutaminowy | 663 | mg |
| Glicyna | 246 | mg |
| Prolina | 244 | mg |
| Seryna | 269 | mg |