Żółtko jaja kurzego ma 317 kcal (1268 kJ) na 100g produktu.
Żółtko jaja kurzego to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
317 kcal |
1,268 kJ |
CHOLESTEROL | 1,062.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 20 mg |
OMEGA-6 2,090 mg |
OMEGA-9 12,600 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 4 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 1,069 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 8,710 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 14,710 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 14,635 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
54.5 g | 28.2 g | 0.3 g | 15.5 g | 1.5 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 886.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.17 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.81 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.03 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.28 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 152.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 152.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 4.50 | μg |
Witamina E | 2.15 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 52.00 | mg |
Sól | 0.13 | g |
Potas | 127.00 | mg |
Wapń | 147.00 | mg |
Fosfor | 587.00 | mg |
Magnez | 15.00 | mg |
Żelazo | 7.20 | mg |
Cynk | 3.55 | mg |
Miedź | 0.14 | mg |
Mangan | 0.05 | mg |
Jod | 12.00 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.05 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 7.70 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.01 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.95 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.62 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 11.97 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 2.03 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.02 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.06 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 912 | mg |
Leucyna | 1,355 | mg |
Lizyna | 1,078 | mg |
Metionina | 404 | mg |
Cystyna | 283 | mg |
Fenyloalanina | 692 | mg |
Tyrozyna | 685 | mg |
Treonina | 862 | mg |
Tryptofan | 232 | mg |
Walina | 971 | mg |
Arginina | 1,104 | mg |
Histydyna | 382 | mg |
Alanina | 798 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,329 | mg |
Kwas glutaminowy | 1,948 | mg |
Glicyna | 480 | mg |
Prolina | 662 | mg |
Seryna | 1,320 | mg |