Ile kalorii ma Pieczarka uprawna świeża?

Pieczarka uprawna świeża ma 21 kcal (84 kJ) na 100g produktu.
Pieczarka uprawna świeża to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Pieczarka uprawna świeża

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
21
kcal
84
kJ
CHOLESTEROL 0.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
0
mg
OMEGA-6
230
mg
OMEGA-9
30
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
9 11 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
11 500 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
3 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
2 70 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
2 260 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 2,594 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
93.3 g 0.4 g 2.6 g 2.7 g 1.0 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza 0.10 g
Laktoza - g
Skrobia 0.20 g
Błonnik pokarmowy 2.00 g

Witaminy

Witamina A 2.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.02 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.60 mg
Witamina B3 (Niacyna) 4.81 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.05 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 30.00 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) - μg
Witamina C 5.00 mg
Witamina D 1.94 μg
Witamina E 0.11 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 6.00 mg
Sól 0.02 g
Potas 289.00 mg
Wapń 11.00 mg
Fosfor 165.00 mg
Magnez 12.00 mg
Żelazo 0.90 mg
Cynk 0.47 mg
Miedź 0.40 mg
Mangan 0.06 mg
Jod 1.00 μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 - g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 0.05 g
Kwas Margarynowy C17:0 - g
Kwas Sterynowy C18:0 0.02 g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 - g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 0.03 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 - g
Kwas Erukowy C22:1 - g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.23 g
Kwas a-linolenowy C18:3 - g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 - g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 - g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 - g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 - g

Aminokwasy

Izoleucyna 110 mg
Leucyna 239 mg
Lizyna 300 mg
Metionina 72 mg
Cystyna 122 mg
Fenyloalanina 107 mg
Tyrozyna 103 mg
Treonina 104 mg
Tryptofan 29 mg
Walina 82 mg
Arginina 130 mg
Histydyna 141 mg
Alanina 141 mg
Kwas asparaginowy 265 mg
Kwas glutaminowy 397 mg
Glicyna 106 mg
Prolina 134 mg
Seryna 116 mg