Pieczarka uprawna świeża ma 21 kcal (84 kJ) na 100g produktu.
Pieczarka uprawna świeża to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
21 kcal |
84 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 0 mg |
OMEGA-6 230 mg |
OMEGA-9 30 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 11 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 500 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 2 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 70 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 260 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 2,594 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
93.3 g | 0.4 g | 2.6 g | 2.7 g | 1.0 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 0.10 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 0.20 | g |
Błonnik pokarmowy | 2.00 | g |
Witamina A | 2.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.60 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.81 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.05 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 30.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | 5.00 | mg |
Witamina D | 1.94 | μg |
Witamina E | 0.11 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 6.00 | mg |
Sól | 0.02 | g |
Potas | 289.00 | mg |
Wapń | 11.00 | mg |
Fosfor | 165.00 | mg |
Magnez | 12.00 | mg |
Żelazo | 0.90 | mg |
Cynk | 0.47 | mg |
Miedź | 0.40 | mg |
Mangan | 0.06 | mg |
Jod | 1.00 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.05 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.02 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 0.03 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.23 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | - | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 110 | mg |
Leucyna | 239 | mg |
Lizyna | 300 | mg |
Metionina | 72 | mg |
Cystyna | 122 | mg |
Fenyloalanina | 107 | mg |
Tyrozyna | 103 | mg |
Treonina | 104 | mg |
Tryptofan | 29 | mg |
Walina | 82 | mg |
Arginina | 130 | mg |
Histydyna | 141 | mg |
Alanina | 141 | mg |
Kwas asparaginowy | 265 | mg |
Kwas glutaminowy | 397 | mg |
Glicyna | 106 | mg |
Prolina | 134 | mg |
Seryna | 116 | mg |