Chleb ekstrudowany pszenny ma 387 kcal (1548 kJ) na 100g produktu.
Chleb ekstrudowany pszenny to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
387 kcal |
1,548 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 400 mg |
OMEGA-6 1,460 mg |
OMEGA-9 2,550 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 2 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,139 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 5 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 690 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 4,410 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 8,886 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5.8 g | 5.2 g | 78.3 g | 0.0 g | 10.7 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | 5.00 | g |
Witamina A | 4.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.10 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.29 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.09 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 0.13 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 499.00 | mg |
Sól | 1.25 | g |
Potas | 178.00 | mg |
Wapń | 40.00 | mg |
Fosfor | 141.00 | mg |
Magnez | 30.00 | mg |
Żelazo | 1.50 | mg |
Cynk | 0.95 | mg |
Miedź | 0.14 | mg |
Mangan | 0.77 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.01 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.56 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.01 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.08 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.03 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.02 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 2.45 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.02 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | 0.06 | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 1.46 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.40 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 370 | mg |
Leucyna | 712 | mg |
Lizyna | 254 | mg |
Metionina | 255 | mg |
Cystyna | 294 | mg |
Fenyloalanina | 453 | mg |
Tyrozyna | 317 | mg |
Treonina | 314 | mg |
Tryptofan | 105 | mg |
Walina | 473 | mg |
Arginina | 408 | mg |
Histydyna | 200 | mg |
Alanina | 346 | mg |
Kwas asparaginowy | 497 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,861 | mg |
Glicyna | 353 | mg |
Prolina | 517 | mg |
Seryna | 471 | mg |