Makaron czterojajeczny gotowany ma 120 kcal (480 kJ) na 100g produktu.
Makaron czterojajeczny gotowany to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
120 kcal |
480 kJ |
| CHOLESTEROL | 22.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 30 mg |
OMEGA-6 290 mg |
OMEGA-9 320 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 1 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 112 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 24 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 250 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 640 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 4,102 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 70.7 g | 1.1 g | 23.8 g | 4.2 g | 0.2 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 0.10 | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 22.60 | g |
| Błonnik pokarmowy | 0.80 | g |
| Witamina A | 15.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.05 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.23 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.03 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 14.30 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 14.30 | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 0.09 | μg |
| Witamina E | 0.12 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 4.00 | mg |
| Sól | 0.01 | g |
| Potas | 36.00 | mg |
| Wapń | 9.00 | mg |
| Fosfor | 44.00 | mg |
| Magnez | 8.00 | mg |
| Żelazo | 0.40 | mg |
| Cynk | 0.33 | mg |
| Miedź | 0.04 | mg |
| Mangan | 0.15 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.23 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 0.02 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.01 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 0.31 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.29 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.02 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.01 | g |
| Izoleucyna | 190 | mg |
| Leucyna | 312 | mg |
| Lizyna | 127 | mg |
| Metionina | 85 | mg |
| Cystyna | 95 | mg |
| Fenyloalanina | 218 | mg |
| Tyrozyna | 124 | mg |
| Treonina | 132 | mg |
| Tryptofan | 47 | mg |
| Walina | 224 | mg |
| Arginina | 170 | mg |
| Histydyna | 95 | mg |
| Alanina | 161 | mg |
| Kwas asparaginowy | 273 | mg |
| Kwas glutaminowy | 1,221 | mg |
| Glicyna | 143 | mg |
| Prolina | 450 | mg |
| Seryna | 167 | mg |