Ile kalorii ma Śledź świeży?

Śledź świeży ma 162 kcal (648 kJ) na 100g produktu.
Śledź świeży to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Śledź świeży

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
162
kcal
648
kJ
CHOLESTEROL 64.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
1,680
mg
OMEGA-6
190
mg
OMEGA-9
5,370
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
9 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
11 828 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
0 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
5 2,150 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
10 7,240 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 15,585 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
70.9 g 10.7 g 0.0 g 16.3 g 2.1 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza - g
Laktoza - g
Skrobia - g
Błonnik pokarmowy - g

Witaminy

Witamina A 25.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.02 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.13 mg
Witamina B3 (Niacyna) 2.90 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.42 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 5.00 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 5.00 μg
Witamina C - mg
Witamina D 19.00 μg
Witamina E 1.07 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 89.00 mg
Sól 0.22 g
Potas 239.00 mg
Wapń 32.00 mg
Fosfor 219.00 mg
Magnez 24.00 mg
Żelazo 0.90 mg
Cynk 1.12 mg
Miedź 0.23 mg
Mangan 0.02 mg
Jod 24.30 μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 0.64 g
Kwas Pentadekanowy C15:0 0.05 g
Kwas Palmitynowy C16:0 1.32 g
Kwas Margarynowy C17:0 0.02 g
Kwas Sterynowy C18:0 0.12 g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 0.96 g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 1.46 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 1.27 g
Kwas Erukowy C22:1 1.68 g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.13 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.12 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 0.06 g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 0.67 g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 0.10 g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 0.62 g

Aminokwasy

Izoleucyna 853 mg
Leucyna 1,297 mg
Lizyna 1,297 mg
Metionina 494 mg
Cystyna 183 mg
Fenyloalanina 587 mg
Tyrozyna 552 mg
Treonina 712 mg
Tryptofan 207 mg
Walina 1,015 mg
Arginina 962 mg
Histydyna 348 mg
Alanina 1,013 mg
Kwas asparaginowy 1,562 mg
Kwas glutaminowy 2,342 mg
Glicyna 1,013 mg
Prolina 980 mg
Seryna 880 mg