Chałwa z orzechami ma 551 kcal (2204 kJ) na 100g produktu.
Chałwa z orzechami to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
551 kcal |
2,204 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 0 mg |
OMEGA-6 14,370 mg |
OMEGA-9 16,080 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 10 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 1,327 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 19 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 6,080 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 30,450 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 17,029 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4.3 g | 37.4 g | 38.7 g | 17.7 g | 1.9 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 12.40 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 1.30 | g |
Błonnik pokarmowy | 5.70 | g |
Witamina A | 1.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.49 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.20 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.42 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 65.60 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 2.95 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 87.00 | mg |
Sól | 0.22 | g |
Potas | 318.00 | mg |
Wapń | 63.00 | mg |
Fosfor | 427.00 | mg |
Magnez | 207.00 | mg |
Żelazo | 3.30 | mg |
Cynk | 1.88 | mg |
Miedź | 0.76 | mg |
Mangan | 0.94 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 3.83 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 2.16 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.09 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 16.08 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 14.37 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | - | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 944 | mg |
Leucyna | 1,442 | mg |
Lizyna | 565 | mg |
Metionina | 416 | mg |
Cystyna | 218 | mg |
Fenyloalanina | 902 | mg |
Tyrozyna | 661 | mg |
Treonina | 673 | mg |
Tryptofan | 228 | mg |
Walina | 882 | mg |
Arginina | 1,961 | mg |
Histydyna | 433 | mg |
Alanina | 876 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,482 | mg |
Kwas glutaminowy | 3,358 | mg |
Glicyna | 1,071 | mg |
Prolina | 814 | mg |
Seryna | 776 | mg |