Chałwa z orzechami ma 551 kcal (2204 kJ) na 100g produktu.
Chałwa z orzechami to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
551 kcal |
2,204 kJ |
| CHOLESTEROL | 0.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 0 mg |
OMEGA-6 14,370 mg |
OMEGA-9 16,080 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 10 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 1,327 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 19 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 6,080 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 30,450 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 17,029 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 4.3 g | 37.4 g | 38.7 g | 17.7 g | 1.9 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 12.40 | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 1.30 | g |
| Błonnik pokarmowy | 5.70 | g |
| Witamina A | 1.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.49 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 6.20 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.42 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 65.60 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | - | μg |
| Witamina E | 2.95 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 87.00 | mg |
| Sól | 0.22 | g |
| Potas | 318.00 | mg |
| Wapń | 63.00 | mg |
| Fosfor | 427.00 | mg |
| Magnez | 207.00 | mg |
| Żelazo | 3.30 | mg |
| Cynk | 1.88 | mg |
| Miedź | 0.76 | mg |
| Mangan | 0.94 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 3.83 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 2.16 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | 0.09 | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 16.08 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 14.37 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | - | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 944 | mg |
| Leucyna | 1,442 | mg |
| Lizyna | 565 | mg |
| Metionina | 416 | mg |
| Cystyna | 218 | mg |
| Fenyloalanina | 902 | mg |
| Tyrozyna | 661 | mg |
| Treonina | 673 | mg |
| Tryptofan | 228 | mg |
| Walina | 882 | mg |
| Arginina | 1,961 | mg |
| Histydyna | 433 | mg |
| Alanina | 876 | mg |
| Kwas asparaginowy | 1,482 | mg |
| Kwas glutaminowy | 3,358 | mg |
| Glicyna | 1,071 | mg |
| Prolina | 814 | mg |
| Seryna | 776 | mg |