Pączki tradycyjne ma 415 kcal (1660 kJ) na 100g produktu.
Pączki tradycyjne to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
415 kcal |
1,660 kJ |
| CHOLESTEROL | 145.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 60 mg |
OMEGA-6 1,080 mg |
OMEGA-9 5,700 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 2 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 832 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
4 | 58 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
11 | 7,570 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 6,840 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 7,348 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 13.9 g | 15.5 g | 62.1 g | 7.6 g | 0.9 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 23.70 | g |
| Laktoza | 0.60 | g |
| Skrobia | 31.70 | g |
| Błonnik pokarmowy | 1.50 | g |
| Witamina A | 164.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.75 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.07 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 35.80 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 35.80 | μg |
| Witamina C | 0.30 | mg |
| Witamina D | 0.58 | μg |
| Witamina E | 0.70 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 137.00 | mg |
| Sól | 0.34 | g |
| Potas | 167.00 | mg |
| Wapń | 48.00 | mg |
| Fosfor | 120.00 | mg |
| Magnez | 14.00 | mg |
| Żelazo | 1.90 | mg |
| Cynk | 0.83 | mg |
| Miedź | 0.10 | mg |
| Mangan | 0.17 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | 0.02 | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | 0.03 | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.03 | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.09 | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 0.14 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.66 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.07 | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 4.60 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | 0.06 | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 1.86 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | 0.01 | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.05 | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | 0.02 | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.31 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.02 | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 5.27 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.03 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 1.07 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.06 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.01 | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 313 | mg |
| Leucyna | 563 | mg |
| Lizyna | 318 | mg |
| Metionina | 158 | mg |
| Cystyna | 218 | mg |
| Fenyloalanina | 368 | mg |
| Tyrozyna | 191 | mg |
| Treonina | 269 | mg |
| Tryptofan | 76 | mg |
| Walina | 368 | mg |
| Arginina | 350 | mg |
| Histydyna | 185 | mg |
| Alanina | 286 | mg |
| Kwas asparaginowy | 487 | mg |
| Kwas glutaminowy | 2,053 | mg |
| Glicyna | 250 | mg |
| Prolina | 733 | mg |
| Seryna | 431 | mg |