Mleko w proszku pełne ma 479 kcal (1916 kJ) na 100g produktu.
Mleko w proszku pełne to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
479 kcal |
1,916 kJ |
CHOLESTEROL | 109.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 340 mg |
OMEGA-6 320 mg |
OMEGA-9 7,640 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 14 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 4,582 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 39 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 14,330 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 8,300 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 25,970 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4.0 g | 24.0 g | 38.7 g | 27.0 g | 6.3 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | 38.70 | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 199.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.29 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 1.35 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.90 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.36 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 40.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 40.00 | μg |
Witamina C | 10.80 | mg |
Witamina D | 0.24 | μg |
Witamina E | 0.41 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 357.00 | mg |
Sól | 0.89 | g |
Potas | 1,393.00 | mg |
Wapń | 1,062.00 | mg |
Fosfor | 765.00 | mg |
Magnez | 108.00 | mg |
Żelazo | 0.90 | mg |
Cynk | 3.09 | mg |
Miedź | 0.18 | mg |
Mangan | 0.20 | mg |
Jod | 27.00 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | 0.73 | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | 0.45 | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.27 | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.63 | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.79 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 2.54 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.25 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 5.90 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.23 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 2.54 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.32 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.16 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.61 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.25 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 6.30 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.32 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.34 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 1,510 | mg |
Leucyna | 2,349 | mg |
Lizyna | 2,645 | mg |
Metionina | 663 | mg |
Cystyna | 208 | mg |
Fenyloalanina | 1,255 | mg |
Tyrozyna | 1,055 | mg |
Treonina | 1,031 | mg |
Tryptofan | 328 | mg |
Walina | 1,814 | mg |
Arginina | 879 | mg |
Histydyna | 711 | mg |
Alanina | 871 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,974 | mg |
Kwas glutaminowy | 5,258 | mg |
Glicyna | 495 | mg |
Prolina | 2,517 | mg |
Seryna | 1,438 | mg |