Ile kalorii ma Ciastka francuskie ze śliwkami?

Ciastka francuskie ze śliwkami ma 439 kcal (1756 kJ) na 100g produktu.
Ciastka francuskie ze śliwkami to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Ciastka francuskie ze śliwkami

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
439
kcal
1,756
kJ
CHOLESTEROL 51.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
280
mg
OMEGA-6
2,100
mg
OMEGA-9
10,260
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
10 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
10 773 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
4 42 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
11 12,640 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
8 12,640 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 5,160 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
22.0 g 26.6 g 45.4 g 5.3 g 0.7 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza 9.50 g
Laktoza 0.20 g
Skrobia 30.30 g
Błonnik pokarmowy 1.60 g

Witaminy

Witamina A 250.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.06 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.07 mg
Witamina B3 (Niacyna) 0.60 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.03 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 13.70 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 13.70 μg
Witamina C 1.00 mg
Witamina D 1.02 μg
Witamina E 3.53 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 160.00 mg
Sól 0.40 g
Potas 136.00 mg
Wapń 20.00 mg
Fosfor 47.00 mg
Magnez 9.00 mg
Żelazo 0.80 mg
Cynk 0.37 mg
Miedź 0.08 mg
Mangan 0.15 mg
Jod - μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 0.03 g
Kwas Kapronowy C6:0 0.06 g
Kwas Kaprolowy C8:0 0.10 g
Kwas Kaprynowy C10:0 0.25 g
Kwas Laurynowy C12:0 0.63 g
Kwas Mirystynowy C14:0 1.66 g
Kwas Pentadekanowy C15:0 0.18 g
Kwas Palmitynowy C16:0 6.65 g
Kwas Margarynowy C17:0 0.10 g
Kwas Sterynowy C18:0 2.93 g
Kwas Arachidowy C20:0 0.05 g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 0.12 g
Kwas Monoenowy C15:1 0.04 g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 0.30 g
Kwas Margarooleinowy C17:1 0.03 g
Kwas Oleinowy C18:1 9.71 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 0.06 g
Kwas Erukowy C22:1 - g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 2.10 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.28 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 - g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 - g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 - g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 - g

Aminokwasy

Izoleucyna 184 mg
Leucyna 367 mg
Lizyna 158 mg
Metionina 101 mg
Cystyna 175 mg
Fenyloalanina 261 mg
Tyrozyna 95 mg
Treonina 152 mg
Tryptofan 43 mg
Walina 225 mg
Arginina 207 mg
Histydyna 127 mg
Alanina 170 mg
Kwas asparaginowy 308 mg
Kwas glutaminowy 1,698 mg
Glicyna 176 mg
Prolina 607 mg
Seryna 258 mg