Mięso z ud kurczaka bez skóry ma 125 kcal (500 kJ) na 100g produktu.
Mięso z ud kurczaka bez skóry to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
125 kcal |
500 kJ |
CHOLESTEROL | 84.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 180 mg |
OMEGA-6 1,540 mg |
OMEGA-9 1,800 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 4 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 904 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 1,480 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 3,520 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 17,085 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
75.2 g | 6.0 g | 0.0 g | 17.8 g | 1.0 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 20.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.06 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.33 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 12.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 12.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.10 | μg |
Witamina E | 0.30 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 91.00 | mg |
Sól | 0.23 | g |
Potas | 334.00 | mg |
Wapń | 8.00 | mg |
Fosfor | 215.00 | mg |
Magnez | 26.00 | mg |
Żelazo | 0.70 | mg |
Cynk | 1.40 | mg |
Miedź | 0.08 | mg |
Mangan | 0.01 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.05 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.12 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.31 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.29 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 1.48 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.03 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 1.49 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.08 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.05 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.02 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.02 | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.06 | g |
Izoleucyna | 982 | mg |
Leucyna | 1,240 | mg |
Lizyna | 1,590 | mg |
Metionina | 497 | mg |
Cystyna | 220 | mg |
Fenyloalanina | 606 | mg |
Tyrozyna | 578 | mg |
Treonina | 715 | mg |
Tryptofan | 283 | mg |
Walina | 1,057 | mg |
Arginina | 1,154 | mg |
Histydyna | 739 | mg |
Alanina | 1,134 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,694 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,756 | mg |
Glicyna | 1,049 | mg |
Prolina | 809 | mg |
Seryna | 697 | mg |