Ser cheddar pełnotłusty ma 394 kcal (1576 kJ) na 100g produktu.
Ser cheddar pełnotłusty to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
394 kcal |
1,576 kJ |
| CHOLESTEROL | 90.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 450 mg |
OMEGA-6 420 mg |
OMEGA-9 10,080 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 2 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 3,423 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 0 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 18,910 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 10,950 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 26,094 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 37.7 g | 31.7 g | 0.1 g | 27.1 g | 3.4 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | - | g |
| Laktoza | 0.10 | g |
| Skrobia | - | g |
| Błonnik pokarmowy | - | g |
| Witamina A | 382.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.60 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.02 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.02 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 18.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 18.00 | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 0.26 | μg |
| Witamina E | 0.50 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 598.00 | mg |
| Sól | 1.50 | g |
| Potas | 81.00 | mg |
| Wapń | 703.00 | mg |
| Fosfor | 487.00 | mg |
| Magnez | 54.00 | mg |
| Żelazo | 0.50 | mg |
| Cynk | 4.05 | mg |
| Miedź | 0.04 | mg |
| Mangan | 0.02 | mg |
| Jod | 39.00 | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | 0.96 | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | 0.59 | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.36 | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.84 | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 1.05 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 3.35 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.32 | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 7.79 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | 0.30 | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 3.35 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.42 | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | 0.20 | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.81 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.32 | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 8.33 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.42 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.45 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 1,212 | mg |
| Leucyna | 2,211 | mg |
| Lizyna | 2,005 | mg |
| Metionina | 635 | mg |
| Cystyna | 150 | mg |
| Fenyloalanina | 1,348 | mg |
| Tyrozyna | 1,475 | mg |
| Treonina | 1,004 | mg |
| Tryptofan | 393 | mg |
| Walina | 1,723 | mg |
| Arginina | 860 | mg |
| Histydyna | 727 | mg |
| Alanina | 782 | mg |
| Kwas asparaginowy | 1,801 | mg |
| Kwas glutaminowy | 5,999 | mg |
| Glicyna | 499 | mg |
| Prolina | 2,782 | mg |
| Seryna | 1,492 | mg |