Ile kalorii ma Fasola szparagowa gotowana w wodzie?

Fasola szparagowa gotowana w wodzie ma 33 kcal (132 kJ) na 100g produktu.
Fasola szparagowa gotowana w wodzie to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Fasola szparagowa gotowana w wodzie

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
33
kcal
132
kJ
CHOLESTEROL 0.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
50
mg
OMEGA-6
40
mg
OMEGA-9
10
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
8 16 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
10 260 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
5 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
1 50 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
3 100 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 2,038 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
90.4 g 0.2 g 6.8 g 2.1 g 0.5 g

Węglowodany

Glukoza 0.60 g
Fruktoza 0.90 g
Sacharoza 0.50 g
Laktoza - g
Skrobia 2.50 g
Błonnik pokarmowy 2.30 g

Witaminy

Witamina A 50.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.05 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.08 mg
Witamina B3 (Niacyna) 0.30 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.10 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 34.70 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) - μg
Witamina C 15.30 mg
Witamina D - μg
Witamina E 0.22 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 4.00 mg
Sól 0.01 g
Potas 131.00 mg
Wapń 61.00 mg
Fosfor 39.00 mg
Magnez 13.00 mg
Żelazo 0.80 mg
Cynk 0.45 mg
Miedź 0.09 mg
Mangan 0.20 mg
Jod - μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 - g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 0.05 g
Kwas Margarynowy C17:0 - g
Kwas Sterynowy C18:0 - g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 - g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 0.01 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 - g
Kwas Erukowy C22:1 - g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.04 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.05 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 - g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 - g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 - g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 - g

Aminokwasy

Izoleucyna 97 mg
Leucyna 179 mg
Lizyna 143 mg
Metionina 33 mg
Cystyna 21 mg
Fenyloalanina 110 mg
Tyrozyna 86 mg
Treonina 101 mg
Tryptofan 36 mg
Walina 127 mg
Arginina 110 mg
Histydyna 61 mg
Alanina 114 mg
Kwas asparaginowy 310 mg
Kwas glutaminowy 277 mg
Glicyna 98 mg
Prolina 98 mg
Seryna 138 mg