Mięso z udźca indyka bez skóry ma 103 kcal (412 kJ) na 100g produktu.
Mięso z udźca indyka bez skóry to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
103 kcal |
412 kJ |
CHOLESTEROL | 81.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 60 mg |
OMEGA-6 550 mg |
OMEGA-9 1,290 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 10 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 947 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 870 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 1,900 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 18,390 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
76.7 g | 2.8 g | 0.0 g | 19.4 g | 1.1 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 20.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.27 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 9.27 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.30 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 26.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 26.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.20 | μg |
Witamina E | 0.02 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 77.00 | mg |
Sól | 0.19 | g |
Potas | 414.00 | mg |
Wapń | 4.00 | mg |
Fosfor | 227.00 | mg |
Magnez | 28.00 | mg |
Żelazo | 0.80 | mg |
Cynk | 2.64 | mg |
Miedź | 0.08 | mg |
Mangan | 0.01 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.03 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.64 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.20 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.15 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 1.12 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.02 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.50 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.06 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.05 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 932 | mg |
Leucyna | 1,441 | mg |
Lizyna | 2,054 | mg |
Metionina | 529 | mg |
Cystyna | 122 | mg |
Fenyloalanina | 709 | mg |
Tyrozyna | 627 | mg |
Treonina | 1,010 | mg |
Tryptofan | 254 | mg |
Walina | 965 | mg |
Arginina | 1,244 | mg |
Histydyna | 547 | mg |
Alanina | 1,202 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,925 | mg |
Kwas glutaminowy | 3,300 | mg |
Glicyna | 905 | mg |
Prolina | 796 | mg |
Seryna | 838 | mg |