Śledź w śmietanie ma 136 kcal (544 kJ) na 100g produktu.
Śledź w śmietanie to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
136 kcal |
544 kJ |
CHOLESTEROL | 40.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 920 mg |
OMEGA-6 180 mg |
OMEGA-9 3,940 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 6 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 4,966 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
4 | 4 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 3,300 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
13 | 5,040 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 7,616 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
71.9 g | 9.3 g | 5.4 g | 7.9 g | 5.5 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 2.50 | g |
Laktoza | 1.20 | g |
Skrobia | 0.10 | g |
Błonnik pokarmowy | 0.50 | g |
Witamina A | 63.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.12 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.58 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.09 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 9.80 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 9.80 | μg |
Witamina C | 4.20 | mg |
Witamina D | 2.97 | μg |
Witamina E | 0.91 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 1,319.00 | mg |
Sól | 3.30 | g |
Potas | 122.00 | mg |
Wapń | 63.00 | mg |
Fosfor | 144.00 | mg |
Magnez | 19.00 | mg |
Żelazo | 0.60 | mg |
Cynk | 0.49 | mg |
Miedź | 0.09 | mg |
Mangan | 0.06 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | 0.11 | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | 0.07 | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.04 | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.10 | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.12 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.71 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.06 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.60 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.05 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.44 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.05 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.02 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.59 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.04 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 1.71 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.66 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | 0.87 | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.15 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.12 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.03 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.34 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.05 | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.32 | g |
Izoleucyna | 407 | mg |
Leucyna | 629 | mg |
Lizyna | 638 | mg |
Metionina | 230 | mg |
Cystyna | 90 | mg |
Fenyloalanina | 298 | mg |
Tyrozyna | 277 | mg |
Treonina | 339 | mg |
Tryptofan | 105 | mg |
Walina | 488 | mg |
Arginina | 481 | mg |
Histydyna | 171 | mg |
Alanina | 470 | mg |
Kwas asparaginowy | 742 | mg |
Kwas glutaminowy | 1,218 | mg |
Glicyna | 451 | mg |
Prolina | 500 | mg |
Seryna | 421 | mg |