Faworki luksusowe ma 515 kcal (2060 kJ) na 100g produktu.
Faworki luksusowe to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
515 kcal |
2,060 kJ |
| CHOLESTEROL | 223.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 180 mg |
OMEGA-6 2,290 mg |
OMEGA-9 13,240 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 2 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 407 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
4 | 49 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
11 | 13,930 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 15,710 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 8,483 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 9.6 g | 31.6 g | 49.5 g | 8.8 g | 0.5 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 12.10 | g |
| Laktoza | 0.40 | g |
| Skrobia | 35.30 | g |
| Błonnik pokarmowy | 1.20 | g |
| Witamina A | 206.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.21 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.48 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.08 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 28.10 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 28.10 | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 1.00 | μg |
| Witamina E | 1.36 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 29.00 | mg |
| Sól | 0.07 | g |
| Potas | 99.00 | mg |
| Wapń | 46.00 | mg |
| Fosfor | 148.00 | mg |
| Magnez | 9.00 | mg |
| Żelazo | 1.90 | mg |
| Cynk | 1.01 | mg |
| Miedź | 0.07 | mg |
| Mangan | 0.14 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | 0.11 | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | 0.07 | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.05 | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.11 | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 0.18 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.65 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.05 | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 7.99 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | 0.09 | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 4.59 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | 0.04 | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.05 | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | 0.02 | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.58 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.07 | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 12.42 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.10 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 2.26 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.17 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.03 | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.01 | g |
| Izoleucyna | 376 | mg |
| Leucyna | 668 | mg |
| Lizyna | 373 | mg |
| Metionina | 194 | mg |
| Cystyna | 257 | mg |
| Fenyloalanina | 431 | mg |
| Tyrozyna | 233 | mg |
| Treonina | 326 | mg |
| Tryptofan | 92 | mg |
| Walina | 438 | mg |
| Arginina | 435 | mg |
| Histydyna | 212 | mg |
| Alanina | 337 | mg |
| Kwas asparaginowy | 483 | mg |
| Kwas glutaminowy | 2,324 | mg |
| Glicyna | 291 | mg |
| Prolina | 811 | mg |
| Seryna | 528 | mg |