Ile kalorii ma Makrela wędzona?

Makrela wędzona ma 222 kcal (888 kJ) na 100g produktu.
Makrela wędzona to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Makrela wędzona

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
222
kcal
888
kJ
CHOLESTEROL 70.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
3,370
mg
OMEGA-6
420
mg
OMEGA-9
5,830
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
9 10 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
11 4,647 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
0 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
5 3,880 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
11 9,620 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 19,789 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
61.8 g 15.5 g 0.0 g 20.7 g 2.0 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza - g
Laktoza - g
Skrobia - g
Błonnik pokarmowy - g

Witaminy

Witamina A 54.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.14 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.35 mg
Witamina B3 (Niacyna) 8.00 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.50 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 10.00 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 10.00 μg
Witamina C - mg
Witamina D 8.40 μg
Witamina E 1.00 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 1,170.00 mg
Sól 2.93 g
Potas 275.00 mg
Wapń 5.00 mg
Fosfor 240.00 mg
Magnez 30.00 mg
Żelazo 1.20 mg
Cynk 0.39 mg
Miedź 0.16 mg
Mangan 0.04 mg
Jod 40.00 μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 0.71 g
Kwas Pentadekanowy C15:0 0.07 g
Kwas Palmitynowy C16:0 2.49 g
Kwas Margarynowy C17:0 0.05 g
Kwas Sterynowy C18:0 0.56 g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 0.80 g
Kwas Margarooleinowy C17:1 0.19 g
Kwas Oleinowy C18:1 2.49 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 0.99 g
Kwas Erukowy C22:1 1.36 g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.23 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.15 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 0.19 g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 1.00 g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 0.23 g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 1.70 g

Aminokwasy

Izoleucyna 1,088 mg
Leucyna 1,655 mg
Lizyna 1,655 mg
Metionina 631 mg
Cystyna 234 mg
Fenyloalanina 750 mg
Tyrozyna 705 mg
Treonina 909 mg
Tryptofan 264 mg
Walina 1,295 mg
Arginina 1,228 mg
Histydyna 444 mg
Alanina 1,292 mg
Kwas asparaginowy 1,994 mg
Kwas glutaminowy 2,989 mg
Glicyna 1,292 mg
Prolina 1,251 mg
Seryna 1,022 mg