Węgorz świeży ma 281 kcal (1124 kJ) na 100g produktu.
Węgorz świeży to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
281 kcal |
1,124 kJ |
CHOLESTEROL | 164.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 1,860 mg |
OMEGA-6 1,350 mg |
OMEGA-9 11,530 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 10 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 708 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 5,650 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 14,740 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 14,329 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
59.6 g | 24.5 g | 0.0 g | 15.0 g | 0.9 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 980.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.18 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.32 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.60 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.28 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 13.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 13.00 | μg |
Witamina C | 1.80 | mg |
Witamina D | 30.00 | μg |
Witamina E | 4.14 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 65.00 | mg |
Sól | 0.16 | g |
Potas | 217.00 | mg |
Wapń | 17.00 | mg |
Fosfor | 223.00 | mg |
Magnez | 21.00 | mg |
Żelazo | 0.60 | mg |
Cynk | 1.75 | mg |
Miedź | 0.09 | mg |
Mangan | 0.03 | mg |
Jod | 4.00 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 1.25 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 3.76 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.64 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 2.64 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 6.90 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 1.76 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | 0.23 | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 1.23 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.66 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.12 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.26 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.37 | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.57 | g |
Izoleucyna | 707 | mg |
Leucyna | 1,283 | mg |
Lizyna | 1,045 | mg |
Metionina | 407 | mg |
Cystyna | 100 | mg |
Fenyloalanina | 561 | mg |
Tyrozyna | 630 | mg |
Treonina | 668 | mg |
Tryptofan | 138 | mg |
Walina | 914 | mg |
Arginina | 845 | mg |
Histydyna | 353 | mg |
Alanina | 1,076 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,644 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,406 | mg |
Glicyna | 991 | mg |
Prolina | 607 | mg |
Seryna | 622 | mg |