Śledź marynowany ma 193 kcal (772 kJ) na 100g produktu.
Śledź marynowany to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
193 kcal |
772 kJ |
CHOLESTEROL | 60.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 2,100 mg |
OMEGA-6 340 mg |
OMEGA-9 5,080 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 4 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 4,069 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 3 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 2,730 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 7,520 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 15,809 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
64.9 g | 12.6 g | 3.4 g | 16.5 g | 2.6 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 3.00 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 13.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.13 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.50 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.15 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 5.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 5.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 12.00 | μg |
Witamina E | 1.00 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 1,090.00 | mg |
Sól | 2.73 | g |
Potas | 74.00 | mg |
Wapń | 18.00 | mg |
Fosfor | 149.00 | mg |
Magnez | 12.00 | mg |
Żelazo | 0.70 | mg |
Cynk | 0.53 | mg |
Miedź | 0.12 | mg |
Mangan | 0.02 | mg |
Jod | 24.30 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.87 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.75 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.11 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.70 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 1.61 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.98 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | 1.79 | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.29 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.22 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.05 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.70 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.07 | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 1.11 | g |
Izoleucyna | 827 | mg |
Leucyna | 1,338 | mg |
Lizyna | 1,986 | mg |
Metionina | 538 | mg |
Cystyna | 138 | mg |
Fenyloalanina | 662 | mg |
Tyrozyna | 579 | mg |
Treonina | 689 | mg |
Tryptofan | 172 | mg |
Walina | 965 | mg |
Arginina | 965 | mg |
Histydyna | 455 | mg |
Alanina | 1,200 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,655 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,082 | mg |
Glicyna | 965 | mg |
Prolina | 593 | mg |
Seryna | 689 | mg |