Ile kalorii ma Buraki gotowane w wodzie?

Buraki gotowane w wodzie ma 37 kcal (148 kJ) na 100g produktu.
Buraki gotowane w wodzie to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Buraki gotowane w wodzie

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
37
kcal
148
kJ
CHOLESTEROL 0.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
10
mg
OMEGA-6
40
mg
OMEGA-9
10
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
8 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
10 324 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
5 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
1 20 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
3 60 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 1,552 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
89.2 g 0.1 g 8.5 g 1.6 g 0.6 g

Węglowodany

Glukoza 0.20 g
Fruktoza 0.20 g
Sacharoza 5.80 g
Laktoza - g
Skrobia 0.10 g
Błonnik pokarmowy 2.00 g

Witaminy

Witamina A 2.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.01 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.04 mg
Witamina B3 (Niacyna) 0.28 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.04 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 43.40 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) - μg
Witamina C 4.00 mg
Witamina D - μg
Witamina E 0.02 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 29.00 mg
Sól 0.07 g
Potas 156.00 mg
Wapń 39.00 mg
Fosfor 15.00 mg
Magnez 10.00 mg
Żelazo 1.30 mg
Cynk 0.43 mg
Miedź 0.09 mg
Mangan 0.40 mg
Jod - μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 - g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 0.02 g
Kwas Margarynowy C17:0 - g
Kwas Sterynowy C18:0 - g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 - g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 0.01 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 - g
Kwas Erukowy C22:1 - g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.04 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.01 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 - g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 - g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 - g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 - g

Aminokwasy

Izoleucyna 49 mg
Leucyna 88 mg
Lizyna 106 mg
Metionina 38 mg
Cystyna 23 mg
Fenyloalanina 73 mg
Tyrozyna 70 mg
Treonina 66 mg
Tryptofan 19 mg
Walina 49 mg
Arginina 133 mg
Histydyna 24 mg
Alanina 45 mg
Kwas asparaginowy 365 mg
Kwas glutaminowy 305 mg
Glicyna 42 mg
Prolina 53 mg
Seryna 70 mg