Kiełbasa parówkowa ma 311 kcal (1244 kJ) na 100g produktu.
Kiełbasa parówkowa to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
311 kcal |
1,244 kJ |
CHOLESTEROL | 53.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 200 mg |
OMEGA-6 1,740 mg |
OMEGA-9 14,780 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 2 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,524 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 9,870 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 16,720 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 10,989 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
58.3 g | 29.4 g | 0.0 g | 11.5 g | 0.8 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 3.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.11 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.10 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.71 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.11 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 1.80 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.80 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.34 | μg |
Witamina E | 0.38 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 672.00 | mg |
Sól | 1.68 | g |
Potas | 85.00 | mg |
Wapń | 12.00 | mg |
Fosfor | 66.00 | mg |
Magnez | 7.00 | mg |
Żelazo | 1.00 | mg |
Cynk | 1.42 | mg |
Miedź | 0.04 | mg |
Mangan | 0.02 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.01 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.53 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.11 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 6.02 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.08 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 3.08 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.04 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.12 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.04 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 1.17 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.09 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 13.14 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.22 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 1.63 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.20 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.11 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 616 | mg |
Leucyna | 909 | mg |
Lizyna | 977 | mg |
Metionina | 296 | mg |
Cystyna | 129 | mg |
Fenyloalanina | 496 | mg |
Tyrozyna | 419 | mg |
Treonina | 516 | mg |
Tryptofan | 135 | mg |
Walina | 600 | mg |
Arginina | 730 | mg |
Histydyna | 375 | mg |
Alanina | 659 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,004 | mg |
Kwas glutaminowy | 1,797 | mg |
Glicyna | 681 | mg |
Prolina | 672 | mg |
Seryna | 494 | mg |