Marchew gotowana w wodzie ma 30 kcal (120 kJ) na 100g produktu.
Marchew gotowana w wodzie to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
30 kcal |
120 kJ |
| CHOLESTEROL | 0.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 20 mg |
OMEGA-6 90 mg |
OMEGA-9 0 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 4 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 359 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
5 | 8 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
1 | 40 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 110 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 886 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 90.8 g | 0.2 g | 7.8 g | 0.9 g | 0.3 g |
| Glukoza | 1.40 | g |
| Fruktoza | 1.30 | g |
| Sacharoza | 1.80 | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 0.30 | g |
| Błonnik pokarmowy | 3.20 | g |
| Witamina A | 1,324.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.04 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.31 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.11 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 16.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
| Witamina C | 1.40 | mg |
| Witamina D | - | μg |
| Witamina E | 0.41 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 45.00 | mg |
| Sól | 0.11 | g |
| Potas | 127.00 | mg |
| Wapń | 34.00 | mg |
| Fosfor | 29.00 | mg |
| Magnez | 10.00 | mg |
| Żelazo | 0.40 | mg |
| Cynk | 0.25 | mg |
| Miedź | 0.09 | mg |
| Mangan | 0.17 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.04 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | - | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | - | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.09 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.02 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 35 | mg |
| Leucyna | 51 | mg |
| Lizyna | 46 | mg |
| Metionina | 14 | mg |
| Cystyna | 32 | mg |
| Fenyloalanina | 32 | mg |
| Tyrozyna | 26 | mg |
| Treonina | 34 | mg |
| Tryptofan | 8 | mg |
| Walina | 51 | mg |
| Arginina | 51 | mg |
| Histydyna | 16 | mg |
| Alanina | 58 | mg |
| Kwas asparaginowy | 137 | mg |
| Kwas glutaminowy | 225 | mg |
| Glicyna | 34 | mg |
| Prolina | 32 | mg |
| Seryna | 38 | mg |