Chleb żytni razowy wytrawny ma 231 kcal (924 kJ) na 100g produktu.
Chleb żytni razowy wytrawny to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
231 kcal |
924 kJ |
| CHOLESTEROL | 1.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 80 mg |
OMEGA-6 890 mg |
OMEGA-9 390 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 2 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,483 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
4 | 47 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 300 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 1,360 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 6,732 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 38.2 g | 1.7 g | 50.8 g | 7.0 g | 2.3 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 1.50 | g |
| Laktoza | 1.70 | g |
| Skrobia | 35.70 | g |
| Błonnik pokarmowy | 8.00 | g |
| Witamina A | - | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.15 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.96 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.17 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 40.20 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 40.20 | μg |
| Witamina C | 0.10 | mg |
| Witamina D | - | μg |
| Witamina E | 0.81 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 508.00 | mg |
| Sól | 1.27 | g |
| Potas | 334.00 | mg |
| Wapń | 71.00 | mg |
| Fosfor | 227.00 | mg |
| Magnez | 65.00 | mg |
| Żelazo | 2.30 | mg |
| Cynk | 2.57 | mg |
| Miedź | 0.23 | mg |
| Mangan | 2.60 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.28 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 0.02 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 0.37 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.02 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.89 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.08 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 319 | mg |
| Leucyna | 483 | mg |
| Lizyna | 320 | mg |
| Metionina | 141 | mg |
| Cystyna | 180 | mg |
| Fenyloalanina | 320 | mg |
| Tyrozyna | 247 | mg |
| Treonina | 249 | mg |
| Tryptofan | 65 | mg |
| Walina | 430 | mg |
| Arginina | 333 | mg |
| Histydyna | 181 | mg |
| Alanina | 316 | mg |
| Kwas asparaginowy | 566 | mg |
| Kwas glutaminowy | 1,551 | mg |
| Glicyna | 296 | mg |
| Prolina | 666 | mg |
| Seryna | 318 | mg |