Chipsy paprykowe ma 569 kcal (2276 kJ) na 100g produktu.
Chipsy paprykowe to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
569 kcal |
2,276 kJ |
| CHOLESTEROL | 0.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 190 mg |
OMEGA-6 6,900 mg |
OMEGA-9 19,040 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 28 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 4,099 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 50 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 13,720 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 26,130 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 5,716 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 0.7 g | 40.0 g | 50.4 g | 6.0 g | 2.9 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 0.40 | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 41.40 | g |
| Błonnik pokarmowy | 8.40 | g |
| Witamina A | - | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.22 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.13 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 2.24 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.80 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 20.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
| Witamina C | 17.00 | mg |
| Witamina D | - | μg |
| Witamina E | 7.86 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 859.00 | mg |
| Sól | 2.15 | g |
| Potas | 893.00 | mg |
| Wapń | 34.00 | mg |
| Fosfor | 114.00 | mg |
| Magnez | 48.00 | mg |
| Żelazo | 1.60 | mg |
| Cynk | 0.65 | mg |
| Miedź | 0.23 | mg |
| Mangan | 0.27 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 0.02 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.24 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 11.40 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 1.94 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | 0.12 | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.02 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 19.02 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 6.90 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.19 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 264 | mg |
| Leucyna | 485 | mg |
| Lizyna | 393 | mg |
| Metionina | 114 | mg |
| Cystyna | 119 | mg |
| Fenyloalanina | 285 | mg |
| Tyrozyna | 268 | mg |
| Treonina | 282 | mg |
| Tryptofan | 74 | mg |
| Walina | 336 | mg |
| Arginina | 302 | mg |
| Histydyna | 115 | mg |
| Alanina | 249 | mg |
| Kwas asparaginowy | 974 | mg |
| Kwas glutaminowy | 955 | mg |
| Glicyna | 262 | mg |
| Prolina | 239 | mg |
| Seryna | 282 | mg |