Pstrąg tęczowy świeży ma 161 kcal (644 kJ) na 100g produktu.
Pstrąg tęczowy świeży to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
161 kcal |
644 kJ |
| CHOLESTEROL | 70.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 2,670 mg |
OMEGA-6 480 mg |
OMEGA-9 2,760 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 9 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 891 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 2,110 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 5,910 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 17,675 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 70.6 g | 9.6 g | 0.0 g | 18.6 g | 1.2 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | - | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | - | g |
| Błonnik pokarmowy | - | g |
| Witamina A | 30.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.20 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.11 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 6.00 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.69 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 9.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 9.00 | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 13.60 | μg |
| Witamina E | 1.71 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 52.00 | mg |
| Sól | 0.13 | g |
| Potas | 420.00 | mg |
| Wapń | 18.00 | mg |
| Fosfor | 245.00 | mg |
| Magnez | 25.00 | mg |
| Żelazo | 0.40 | mg |
| Cynk | 0.48 | mg |
| Miedź | 0.05 | mg |
| Mangan | 0.02 | mg |
| Jod | 13.00 | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.29 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.49 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 0.33 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.58 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 1.75 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.28 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | 0.15 | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.41 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.15 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.07 | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.60 | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.16 | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 1.76 | g |
| Izoleucyna | 1,021 | mg |
| Leucyna | 1,601 | mg |
| Lizyna | 1,795 | mg |
| Metionina | 645 | mg |
| Cystyna | 140 | mg |
| Fenyloalanina | 860 | mg |
| Tyrozyna | 677 | mg |
| Treonina | 924 | mg |
| Tryptofan | 209 | mg |
| Walina | 1,182 | mg |
| Arginina | 1,085 | mg |
| Histydyna | 484 | mg |
| Alanina | 1,214 | mg |
| Kwas asparaginowy | 1,924 | mg |
| Kwas glutaminowy | 2,526 | mg |
| Glicyna | 957 | mg |
| Prolina | 613 | mg |
| Seryna | 742 | mg |