Kakao 16% proszek ma 459 kcal (1836 kJ) na 100g produktu.
Kakao 16% proszek to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
459 kcal |
1,836 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 30 mg |
OMEGA-6 660 mg |
OMEGA-9 7,240 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 3 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 3,234 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
2 | 17 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 12,740 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 7,930 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 17,370 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4.3 g | 21.7 g | 50.6 g | 18.2 g | 5.2 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 11.10 | g |
Błonnik pokarmowy | 5.70 | g |
Witamina A | 2.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.11 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.46 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.40 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.07 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 38.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 0.37 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 17.00 | mg |
Sól | 0.04 | g |
Potas | 1,927.00 | mg |
Wapń | 138.00 | mg |
Fosfor | 666.00 | mg |
Magnez | 420.00 | mg |
Żelazo | 10.70 | mg |
Cynk | 6.56 | mg |
Miedź | 3.71 | mg |
Mangan | 2.49 | mg |
Jod | 2.80 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.11 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 5.52 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 6.95 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.16 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.04 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 7.20 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.66 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.03 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 788 | mg |
Leucyna | 1,162 | mg |
Lizyna | 955 | mg |
Metionina | 241 | mg |
Cystyna | 415 | mg |
Fenyloalanina | 872 | mg |
Tyrozyna | 643 | mg |
Treonina | 830 | mg |
Tryptofan | 249 | mg |
Walina | 1,287 | mg |
Arginina | 1,287 | mg |
Histydyna | 339 | mg |
Alanina | 955 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,993 | mg |
Kwas glutaminowy | 3,278 | mg |
Glicyna | 872 | mg |
Prolina | 996 | mg |
Seryna | 1,038 | mg |