Sardynka świeża ma 169 kcal (676 kJ) na 100g produktu.
Sardynka świeża to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
169 kcal |
676 kJ |
| CHOLESTEROL | 80.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 1,400 mg |
OMEGA-6 200 mg |
OMEGA-9 2,500 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 8 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 1,168 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 2,600 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 4,100 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 19,587 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 68.2 g | 9.6 g | 0.0 g | 20.6 g | 1.6 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | - | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | - | g |
| Błonnik pokarmowy | - | g |
| Witamina A | 20.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.22 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 6.70 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.39 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 5.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 5.00 | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 11.00 | μg |
| Witamina E | 0.29 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 120.00 | mg |
| Sól | 0.30 | g |
| Potas | 360.00 | mg |
| Wapń | 84.00 | mg |
| Fosfor | 270.00 | mg |
| Magnez | 31.00 | mg |
| Żelazo | 1.40 | mg |
| Cynk | 1.00 | mg |
| Miedź | 0.12 | mg |
| Mangan | 0.06 | mg |
| Jod | 32.00 | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.70 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.50 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | 0.10 | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 0.30 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.90 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 0.70 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.30 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | 0.60 | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.10 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.10 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.10 | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.90 | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.10 | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.10 | g |
| Izoleucyna | 1,076 | mg |
| Leucyna | 1,692 | mg |
| Lizyna | 2,063 | mg |
| Metionina | 579 | mg |
| Cystyna | 199 | mg |
| Fenyloalanina | 823 | mg |
| Tyrozyna | 733 | mg |
| Treonina | 1,013 | mg |
| Tryptofan | 217 | mg |
| Walina | 1,312 | mg |
| Arginina | 1,184 | mg |
| Histydyna | 416 | mg |
| Alanina | 1,447 | mg |
| Kwas asparaginowy | 2,099 | mg |
| Kwas glutaminowy | 2,763 | mg |
| Glicyna | 1,221 | mg |
| Prolina | 769 | mg |
| Seryna | 994 | mg |