Ile kalorii ma Sardynka świeża?

Sardynka świeża ma 169 kcal (676 kJ) na 100g produktu.
Sardynka świeża to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Sardynka świeża

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
169
kcal
676
kJ
CHOLESTEROL 80.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
1,400
mg
OMEGA-6
200
mg
OMEGA-9
2,500
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
9 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
11 1,168 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
0 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
4 2,600 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
10 4,100 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 19,587 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
68.2 g 9.6 g 0.0 g 20.6 g 1.6 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza - g
Laktoza - g
Skrobia - g
Błonnik pokarmowy - g

Witaminy

Witamina A 20.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.02 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.22 mg
Witamina B3 (Niacyna) 6.70 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.39 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 5.00 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 5.00 μg
Witamina C - mg
Witamina D 11.00 μg
Witamina E 0.29 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 120.00 mg
Sól 0.30 g
Potas 360.00 mg
Wapń 84.00 mg
Fosfor 270.00 mg
Magnez 31.00 mg
Żelazo 1.40 mg
Cynk 1.00 mg
Miedź 0.12 mg
Mangan 0.06 mg
Jod 32.00 μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 0.70 g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 1.50 g
Kwas Margarynowy C17:0 0.10 g
Kwas Sterynowy C18:0 0.30 g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 0.90 g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 0.70 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 0.30 g
Kwas Erukowy C22:1 0.60 g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.10 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.10 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 0.10 g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 0.90 g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 0.10 g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 0.10 g

Aminokwasy

Izoleucyna 1,076 mg
Leucyna 1,692 mg
Lizyna 2,063 mg
Metionina 579 mg
Cystyna 199 mg
Fenyloalanina 823 mg
Tyrozyna 733 mg
Treonina 1,013 mg
Tryptofan 217 mg
Walina 1,312 mg
Arginina 1,184 mg
Histydyna 416 mg
Alanina 1,447 mg
Kwas asparaginowy 2,099 mg
Kwas glutaminowy 2,763 mg
Glicyna 1,221 mg
Prolina 769 mg
Seryna 994 mg