Markizy ma 484 kcal (1936 kJ) na 100g produktu.
Markizy to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
484 kcal |
1,936 kJ |
| CHOLESTEROL | 11.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 110 mg |
OMEGA-6 2,070 mg |
OMEGA-9 9,280 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 2 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 718 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
4 | 63 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 10,190 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 11,460 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 5,415 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 6.7 g | 23.0 g | 64.3 g | 5.6 g | 0.4 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 28.60 | g |
| Laktoza | 1.20 | g |
| Skrobia | 32.30 | g |
| Błonnik pokarmowy | 1.20 | g |
| Witamina A | 8.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.09 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.30 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.03 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 14.50 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 14.50 | μg |
| Witamina C | 0.20 | mg |
| Witamina D | 0.05 | μg |
| Witamina E | 0.95 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 129.00 | mg |
| Sól | 0.32 | g |
| Potas | 113.00 | mg |
| Wapń | 56.00 | mg |
| Fosfor | 82.00 | mg |
| Magnez | 13.00 | mg |
| Żelazo | 0.70 | mg |
| Cynk | 0.58 | mg |
| Miedź | 0.07 | mg |
| Mangan | 0.19 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 0.12 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.30 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 8.35 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | 0.02 | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 1.31 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | 0.09 | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.06 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 9.22 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 2.07 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.11 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 252 | mg |
| Leucyna | 419 | mg |
| Lizyna | 196 | mg |
| Metionina | 121 | mg |
| Cystyna | 145 | mg |
| Fenyloalanina | 278 | mg |
| Tyrozyna | 193 | mg |
| Treonina | 184 | mg |
| Tryptofan | 56 | mg |
| Walina | 294 | mg |
| Arginina | 251 | mg |
| Histydyna | 131 | mg |
| Alanina | 208 | mg |
| Kwas asparaginowy | 315 | mg |
| Kwas glutaminowy | 1,536 | mg |
| Glicyna | 163 | mg |
| Prolina | 572 | mg |
| Seryna | 285 | mg |