Mózg wieprzowy ma 140 kcal (560 kJ) na 100g produktu.
Mózg wieprzowy to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
140 kcal |
560 kJ |
CHOLESTEROL | 2,500.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 420 mg |
OMEGA-6 740 mg |
OMEGA-9 1,480 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 24 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 1,261 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 2,490 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 2,640 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 10,534 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
76.9 g | 10.6 g | 0.0 g | 11.1 g | 1.4 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 9.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.16 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.30 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.10 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.15 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 5.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 5.00 | μg |
Witamina C | 18.00 | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 1.05 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 160.00 | mg |
Sól | 0.40 | g |
Potas | 326.00 | mg |
Wapń | 10.00 | mg |
Fosfor | 340.00 | mg |
Magnez | 20.00 | mg |
Żelazo | 3.80 | mg |
Cynk | 1.04 | mg |
Miedź | 0.30 | mg |
Mangan | 0.03 | mg |
Jod | 1.10 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.05 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.27 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 1.17 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.17 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 1.31 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.12 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.16 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.62 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.26 | g |
Izoleucyna | 478 | mg |
Leucyna | 902 | mg |
Lizyna | 989 | mg |
Metionina | 230 | mg |
Cystyna | 194 | mg |
Fenyloalanina | 565 | mg |
Tyrozyna | 424 | mg |
Treonina | 565 | mg |
Tryptofan | 141 | mg |
Walina | 636 | mg |
Arginina | 690 | mg |
Histydyna | 442 | mg |
Alanina | 601 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,007 | mg |
Kwas glutaminowy | 1,538 | mg |
Glicyna | 513 | mg |
Prolina | 601 | mg |
Seryna | 583 | mg |