Ile kalorii ma Dorsz świeży filety bez skóry?

Dorsz świeży filety bez skóry ma 69 kcal (276 kJ) na 100g produktu.
Dorsz świeży filety bez skóry to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Dorsz świeży filety bez skóry

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
69
kcal
276
kJ
CHOLESTEROL 50.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
110
mg
OMEGA-6
10
mg
OMEGA-9
20
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
10 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
11 858 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
0 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
2 60 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
4 140 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 15,680 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
81.7 g 0.3 g 0.0 g 16.5 g 1.5 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza - g
Laktoza - g
Skrobia - g
Błonnik pokarmowy - g

Witaminy

Witamina A 6.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.07 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.05 mg
Witamina B3 (Niacyna) 2.39 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.20 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 12.00 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 12.00 μg
Witamina C 1.00 mg
Witamina D 1.00 μg
Witamina E 0.44 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 89.00 mg
Sól 0.22 g
Potas 364.00 mg
Wapń 7.00 mg
Fosfor 145.00 mg
Magnez 29.00 mg
Żelazo 0.60 mg
Cynk 0.46 mg
Miedź 0.06 mg
Mangan 0.01 mg
Jod 70.20 μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 - g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 0.05 g
Kwas Margarynowy C17:0 - g
Kwas Sterynowy C18:0 0.01 g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 - g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 0.02 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 - g
Kwas Erukowy C22:1 - g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 - g
Kwas a-linolenowy C18:3 - g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 0.01 g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 0.04 g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 - g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 0.07 g

Aminokwasy

Izoleucyna 798 mg
Leucyna 1,326 mg
Lizyna 1,652 mg
Metionina 484 mg
Cystyna 201 mg
Fenyloalanina 677 mg
Tyrozyna 572 mg
Treonina 782 mg
Tryptofan 193 mg
Walina 878 mg
Arginina 975 mg
Histydyna 419 mg
Alanina 1,145 mg
Kwas asparaginowy 1,620 mg
Kwas glutaminowy 2,523 mg
Glicyna 758 mg
Prolina 661 mg
Seryna 798 mg