Ile kalorii ma Mięso z podudzia indyka ze skórą?

Mięso z podudzia indyka ze skórą ma 143 kcal (572 kJ) na 100g produktu.
Mięso z podudzia indyka ze skórą to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Mięso z podudzia indyka ze skórą

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
143
kcal
572
kJ
CHOLESTEROL 81.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
220
mg
OMEGA-6
1,670
mg
OMEGA-9
4,080
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
9 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
10 876 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
0 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
3 2,540 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
6 5,970 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 14,909 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
74.4 g 8.9 g 0.0 g 15.7 g 1.0 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza - g
Laktoza - g
Skrobia - g
Błonnik pokarmowy - g

Witaminy

Witamina A 40.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.08 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.20 mg
Witamina B3 (Niacyna) 3.72 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.28 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 26.00 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 26.00 μg
Witamina C - mg
Witamina D 0.40 μg
Witamina E 0.11 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 92.00 mg
Sól 0.23 g
Potas 324.00 mg
Wapń 8.00 mg
Fosfor 194.00 mg
Magnez 24.00 mg
Żelazo 1.10 mg
Cynk 2.53 mg
Miedź 0.08 mg
Mangan 0.02 mg
Jod - μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 0.08 g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 1.90 g
Kwas Margarynowy C17:0 - g
Kwas Sterynowy C18:0 0.56 g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 0.44 g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 3.56 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 0.08 g
Kwas Erukowy C22:1 - g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 1.53 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.22 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 0.14 g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 - g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 - g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 - g

Aminokwasy

Izoleucyna 732 mg
Leucyna 1,142 mg
Lizyna 1,607 mg
Metionina 423 mg
Cystyna 103 mg
Fenyloalanina 577 mg
Tyrozyna 499 mg
Treonina 790 mg
Tryptofan 198 mg
Walina 772 mg
Arginina 1,027 mg
Histydyna 428 mg
Alanina 981 mg
Kwas asparaginowy 1,549 mg
Kwas glutaminowy 2,607 mg
Glicyna 873 mg
Prolina 722 mg
Seryna 669 mg